Uudiseid Spartast

Spartal on põhjust naeratamiseks - Karmen Kaljulale jõutõstmise EM-ilt väike kuld ning Margus Silbaumile väike pronks.

Jõutõstmise EM-ilt tõid spartalased Silbaum ja Kaljula koju kaks medalit

17:00 13. mai 2022

Sparta jõutõstõstja Karmen Kaljula võitis Tšehhis toimunud EM-il rinnalt surumises kulla ning tema treener Margus Silbaum saavutas oma 34. rahvusvahelistel tiitlivõistlustel jõutõmbes pronksmedali. "See oli suur asi minu jaoks," kommenteerits ta ise kolmandat kohta.

Kuni 76 kilo kategoorias võistelnud Karmen Kaljula vahetas mulluse rinnalt surumise hõbeda kulla vastu. Tema treeneri Margus Silbaumi sõnul oli Karmeni tulemus 155 kilogrammi nõnda tähelepanuväärne saavutus, et läheb isegi meeste kõigi aegade edetabelis teisele kohale, jäädes alla vaid Kaido Leesmanni numbritele.

Rahul oli Silbaum ka enda esinemisega. Juba esimene ala - kükk-  näitas suunda heast vormist. "Eelmise aasta totaalne ämber kükis sai seekord lunastatud. Kirja sain enda rahvusvaheliste tiitlivõistluste rekordi 377.5kg, mis oli kaaluklassi 4. tulemus. Ilma publiku marulise toetuseta ei oleks seda sündinud, küki tegemise hetkel oli see pronksmedali katse. Õnneks suutis selg suutis napilt keha hoida," kommenteeris asjaosaline oma võistluse starti.

Lamades surumises osales Margus ilma surumissärgita ja piirdus 170 kilogrammiga. "Jõutõmbes läks põnevaks, kuna konkurents oli tihe ja omad võimalused olid ka minul. Raskus 335 kg, mida teisel katsel proovisin, suutsin määruste päraselt ära tõmmata kolmandal katsel. Tasuks selle eest pronksmedal. See jõutõmbe medal oli suur asi minu jaoks kuna nüüdseks olen ma saanud rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt oma karjääri jooksul kokku 30. medalit," kõneles Margus ja tänas sama hingetõmbega ka kõiki Eesti võistkonna liikmeid.

"Taavi Madiberk, Karmen Kaljula, Marek Keerand, Arne Riso, Anna Karolin ja Gerlyn Mäepea, kelle kollektiivne panus andis võimaluse meile kõigile oma parim vorm realiseerida. Eriti suur hea meel on mul Karmeni teise rahvusvahelise medali üle. Ja seekord olen ma treenerina eriti uhke muidugi küki tehnilisele õnnestumisele terves grupis, see on väga suur asi, sest rahvusvaheline statistika näitab, et küki medalikolmik on ka 90% kogusumma medalikolmik," ütles Silbaum

Eesti koondise kolme vanuseklassi medalisaak oli esmakordselt nii suur - 21 medalit pole kunagi Euroopa meistrivõistlustelt toodud.

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.