Uudiseid Spartast

30. septembril saab Järve metsas joosta Sparta sügiskrossil.

Sparta sügiskross toob Järve metsa tõelise jooksupeo

22:17 17. september 2020

30. septembril kell 16  Järve metsas esmakordselt startiv Sparta sügiskross pakub jooksurõõmu nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Sparta jooksugrupi peatreeneri ning võistluste peakorraldaja Toomas Tarmi sõnul otsustati selline võistlus teha traditsioonilise Nõmme klubi poolt aastaid korraldatud jooksukrossi asemele. „Taolise jõuproovi korraldamine on meile uus asi ja loodame, et kõik õnnestub,“ sõnab Tarm ja lisab, et jooksuks ettevalmistamine on väldanud juba kuu aega.

Võistlused on individuaalsed ja arvestust peetakse 11 erinevas vanuseklassis. (2012. aastal sündinud lastest täiskasvanuteni.

Tarm kinnitab, et võistlusele on osalema oodatud eranditult kõik jooksusõbrad. „Kuna kross toimub nädala sees, siis eeldame, et osalemas on eeskätt Tallinna ja Harjumaa kooli- ja trennilapsed, samuti täiskasvanud jooksjad, treenigu nad iseseisvalt või klubides,“ arutleb Tarm ja koputab ka kehalise kasvatuse õpetajate uksele, et nad omalt poolt julgustaks lapsi värske õhu kätte sportima tulema.

Võistluse distantsid varieeruvad 500 meetrist 3 kilomeetrini. „Tegu on tradistsioonilise krossijooksuga, kus distantsid ei ole väga pikad ning on jõukohased igaühele,“ kinnitab teenekas jooksuentusiast Tarm ja jätkab: „ Kui Eestis toimub erinevaid rahvajookse palju, siis krossijookse just sagedasti ei korraldata. Kiirematele noortele ja täiskasvanutele on antud võistlus suurepäraseks ettevalmistusvõistluseks enne 10. oktoobrit toimuvaid Eesti krossi meistrivõistlusi."

Tarmi sõnul plaanib Sparta katta auhinnalaua võimalikult huvitavalt ja noortepäraselt.

Registreerimine toimub koha peal Merko maja taga kuni kella 15-ni. Osavõtutasu 5 eurot tasutakse samuti koha peal.

Tutvu juhendiga:

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.