Uudiseid Spartast

Põlvelõikusest taastuv Sparta treener Eiko Toom soovis Kõva Mehe Jooksul kogeda adrenaliinitulva veresoontes.

Sparta tiimi Kõva Mehe Jooksu teine koht oli oodatud tulemus

13:52 23. juuli 2020

Saue vallas Saunapunktis 13. korda toimunud Stamina Icebug Kõva Mehe Jooksul saavutas Sparta tiim meeskondlikus arvestuses hinnatava teise koha.

Icebug Kõva Mehe Jooksu distants oli traditsiooniliselt 10 km ning rajal oli rohkelt juba tuttavaid aga palju ka esmakordselt osalejatele tehtud takistusi.

Võistkondlikus arvestuses OCR Estonia järel teise koha saavutanud Sparta oli seekord rajal koosseisus Marko Viru (üldarvestuses 12.), Erkki Hummal (15.), Kristo Ivask (18.) ja Leonid Homin (95.)

Tiimi veterani, juba kümnendat korda stardis olnud Erkki Hummali sõnul oli teine koht olukorra adekvaatne peegelpilt. „Oodatud tulemus, nägime juba ette, et esikohale hammas peale ei hakka,“ ütles Hummal.

Suusataustaga Hummal peab Kõva Mehe Jooksul osalemist meeldivaks vahelduseks muudele suvistele treeningutele. „Tundub, et viimastel aastatel on rada läinud ka natukene raskemaks, kuigi endiselt on jooksu osatähtsus üsnagi kõrge,“ kõneles Hummal ja lisas, et temale valmistasid tänavu suurimat peavalu just erinevad takistuste ületamised ning veega seotud ülesanded. „Olen üsna vilets ujuja,“ tõdes ta enesekriitiliselt ning tõi veel tõeliselt raske hetkena välja mudases kraavis ukerdamise. „Mul tuli jalanõu seal pori sees jalast ja kippuski sinna kraavi põhja jääma,“ meenutas ta rasket hetke distantsilt.

Kokku osales Kõva Mehe Jooksul kuraditosina võrra spartalasi, teiste seas ka meie treener Eiko Toom, kes alles toibub poolteist kuud tagasi tehtud põlveoperatsioonist. "Tegelikult peaksin veel karkudega kõndima," muheles Eiko, kes oma sõnul "kõndis selle 10 kilomeetrit läbi". "Tahtsin saada eelkõige seda adrenaliini, mida sellisel võistlusel osalemine pakub."

Toomi hinnangul teeb Stamina väga head tööd sellise omamoodi nišivõistluse korraldamisel. "Kõva Mehe Jooks on igal juhul oma nime vääriline," ülistas ta korraldajaid eesotsas Stamina hinge Urmo Raiendiga.

Kokku lõpetas raske, aga rohkelt emotsioon pakkunud 13.Icebug Kõva Mehe Jooksu 414 kõva meest ja naist.

Kõva Mehe Jooksu individuaalne protokoll:

Kõva Mehe Jooksu võistkondlik paremusjärjestus:

 

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.