Uudiseid Spartast

„Tegin pisut teistsuguseid harjutusi kui Raul. Loodan, et nende lihased nüüd liiga valusad pole,“ muigab noor treener.

Johanna Talihärm debüteeris Sparta suusatreenerina: sport on mu kirg!

21:30 09. juuli 2020

Raul Ollet puhkuse ajal suusagrupi treenerina asendanud Eesti koondislasest laskesuusataja Johanna Talihärm pidas seda meeldivaks vahelduseks ning huvitavaks väljakutseks.

USA-s Montana State´i Ülikooli ärijuhina lõpetanud Johanna sõnul oli Sparta kestvusalade juhi Raul Olle asendamine viimase puhkuse ajal tõeliselt nauditav kogemus. Seda enam, et päris tundmatu treeneritöö talle ju pole. „Ameerikas juhendasin nii noori kui seenioriealisi suusatajaid, samuti andsin laskesuusa- ning isegi sõudmisetrenne,“ ütleb ta ning lisab, et ka Spartas on ta varem korra saanud kätt proovida jooksugrupi asendusjuhendajana.

Noore laskesuusataja sõnul võtsid Sparta suusagrupi liikmed ta „debüüdi“ avasüli vastu. „Tegin pisut teistsuguseid harjutusi kui Raul. Loodan, et nende lihased nüüd liiga valusad pole,“ muigab ta.

Kas on võimalik, et ta kunagi tulevikus, pärast tippsportlase karjääri lõpetamist hakkabki Johanna treenerileiba maitsma? Kasvõi Spartas? „Kuigi olen terve elu olnud spordiga seotud, see on olnud mu kirg ning südameasi, siis usun, et minu kutsumus on ikkagi kusagil mujal, ent mine tea...,“ jätab ta siiski lahtised otsad õhku rippuma.

Pikki aastaid Spartas treeninud Eesti laskesuusataja Johanna Talihärmi sportlikud sihid on seatud kõrgele – ta tahab võimalikult hästi esineda oma kolmandatel olümpiamängudel, 2022 aastal Pekingis.

Kevadine koroonapandeemia on ka noore laskesuusataja järgmise hooaja plaanidele omamoodi küsimärgi vajutanud. „Olen küll siiamaani saanud kõik ettevalmistavad trennid ära teha, ent hetkel on teadmatus selles osas, mis üldse eelseisvast talihooajast saab,“ arutleb ta ja kinnitab, et Spartas on ta jõudumööda püüdnud käia paar korda nädalas.

„Minu jaoks on Sparta jõusaali sünonüüm, siin kohtab alati tuttavaid ning trenažööride näol on kõik trenniks vajalik olemas,“ kiidab ta oma koduklubi.

Mine tea, ehk näeb Johannat tõepoolest ka kunagi hiljem Sparta suusa- või jooksugrupile treeninguid andmas.

Kõik on võimalik.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.