Uudiseid Spartast

Sparta jooksjatel seljataga tegus nädalavahetus

20:38 09. mai 2019

Lõppenud nädalavahetusel olid erinevatel eesti jooksuradadel edukalt võistlustules ka Sparta jooksugrupi liikmed.

Nädalavahetuse tähtsaimaks jooksusündmuseks oli Järvakandis peetud Eesti meistrivõistlused krossijooksus. Sparta esindus oli meeldivalt arvukas, eriti noorte osas. Meie noortetreenerite Maile Mangussoni ja Marius Undi õpilased olid rajal peaaegu kõikides vanuseklassides. Noorjooksjatest oli parim Kert Kase 5. koht U-18 poiste 3 km distantsil. See oli Kerdi senine parim jooks Eesti tasemel ja näitab noormehe arengut.

Treener Toomas Tarmi sõnul tuli esimene medal Spartale meesjuunioride (U20) 3 km distantsilt, kus Hardy Kaska sai oma esimese EMV individuaalmedali - hõbeda. "Hardy on teinud talvega korraliku edasimineku ja nüüd ootavad parandamist  ka staadionirekordid."

Sparta edukamaks osutus koguni kahe medaliga Leonid Latsepov. "Mees lendas Saksamaalt siia spetsiaalselt selleks võistluseks ja tegi väga hea jooksu - tulemuseks meeste arvestuses hõbe Olavi Allase järel ning oma vanuseklassii (U-23) ülekaalukas esikoht, peakonkurent Mark Abner sai kindlalt seljatatud," kõneles Tarm ja lisas: "Järgmisel nädalal on Leol Saksamaal sihiks 5000m rekordi uuendamine."

Meestest tegid korraliku jooksu ka Ats Sõnajalg ning Roman Hvalõnski, olles vastavalt 4. ja 6. Naistest lõpetasid esikümnes Brit Rammul (7.koht) ja Katrina Stepanova (10.). 

Lisaks toimus Eestis nädalavahetusel hulgaliselt väiksemaid rahvajookse.

Laupäeval olid Kuressaare Linnajooksul poodiumil Hardy Kaska (3.koht 5 km jooksus) ja Silja Jürs (3.koht naiste 10 kilomeetris). Vändras maratonil saavutas Katrin Laikre hea jooksuga naistest 3.koha (aeg 3:35.41), maratoni läbisid spartalastest ka Annely Saar ja Margus Pootsmaa. "Margus sai debütandina tunda selle distantsi rõõme, aga finišisse ta jõudis," ütles Tarm, kes ise kuulus lühema, 8 km jooksu esikolmikusse koos teise spartalase Erkki Hummaliga.

Prangli jooksul tõusis poodiumile Lauri Pihlak.

Pühapäeval olid Viimsi jooksul 15 km distantsil kiiremad spartalased Tarmo Kaisla, Lauri Pihlak ja Raimo Talviste.

Käesolev nädal lõpeb jooksugrupi laagriga Margusel, mis omakorda paljude jaoks pühapäeval Tartu Maastikumaratoniga.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.