Uudiseid Spartast

Foto: Mallor Malmre
Brit Rammul on Spartast leidnud

Kahe lapse ema Brit Rammul on Spartas leidnud "omad inimesed"

08:49 28. mai 2018

Kahe lapse ema Brit Rammul on Sparta jooksugrupist leidnud "omad inimesed." "Mul on tänu jooksugrupile tekkinud fantastilised sõbrad, kellega arutame jooksurajal maailmaasju," kõneleb tarmukas naine.

Brit alustas kergejõustikutreeningutega juba kolmandas klassis. Keskkoolis spetsialiseerus ta keskmaajooksudele, paaril korral esindas ta ka Eesti koondist. "Jooksutreeningud lõpetasin pärast ülikooli. Jooksuisu oli otsa saanud ja soov oli end tööalaselt üles töötada," ütleb täna riigiametnikuna töötav Brit.

Pärast laste sündi vedas veri aga rähnipoja taas puu otsa ning Brit naasis jooksurajale. "Mul polnud pikaajalist plaani või ambitsiooni treenida nii, nagu ma seda täna teen," ütleb ta ja jätkab naerukurruga silmanurgas: "Kõiges on süüdi Jana Treier, kes hetkel ootab oma kolmandat last ja keda me kangesti ootame tagasi jooksurajale! Tema kutsel nõustusin Spartat esindama Eesti meistrivõistlustel 3 x 800m teatejooksus 2016. aasta mais."

Sealt edasi sujus koostöö treener Ahto Tatteriga, samuti olid jooksugrupis nii lahedad inimesed, et Brit ei raatsinud enam kõrvale astuda.

"Olen Sparta jooksugrupist leidnud nö "omad inimesed". "Mul on tänu jooksugrupile tekkinud fantastilised sõbrad, kellega arutame jooksurajal maailmaasju. Trenni käigus võtame läbi pere-, ilu-, töö-, spordi- ja terviseteemad," kinnitab ta.

Mikserite ja rösterite pärast ei jookse

Ahto plaani järgi treenimine ja grupisisene konkurents innustavad noort naist ennast proovile panema. "Mina rahvajooksudel mikserite ja rösterite pärast ei jookse. Mind innustab see, kui ma Katale (Katrina Stepanova) ja Pillele (Pille Hinn) suudan suvel kandu näidata!," muheleb ta.

Briti hinnangul on Sparta jooksugrupi treeningud treeningud mõnusalt mitmekülgsed - need toimuvad mitmes grupis, seega on jõukohased erineva treenitusastmega sportlastele, maastikud ja asukohad muutuvad, jooksutreeningud vahelduvad ÜKE treeningutega. "Väga meeldivad ka professionaalsed ja toredad treenerid, klubipoolne boonussüsteem vastavalt saavutustele, ühislaagrid ja muud tegevused koos peredega ning jooksugrupi ühtne riietus, mis tekitab "meie" tunde," loetleb ta inspiratsiooni allikaid.

Isiklikud ambitsioonid on Britil aga paigas: "Suvistelt Eesti meistrivõistlustelt medal ja kutse koondisesse, pikemaid plaane ei tee, eesmärk on jooksmist nautida!"

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.