Uudiseid Spartast

Foto: Ahto Tatter
Ekidenis domineerisid spartalased - meestele kuld ja naistele hõbe.

Eesti meistrtivõistlustel ekidenis domineerisid spartalased

21:18 26. september 2016

24. septembril Pirital Lillepi pargis Eesti meistrivõistlustel ekidenis domineerisid spartalased, kui mehed võitsid kulla ning naised hõbeda.

Teatavasti võistlevad ekidenis 6-liikmelised võistkonnad, mille liikmed jooksevad kokku maratoni 42,195 km.

Sparta jooksutreeneri Ahto Tatteri hinnangul käis meeste arvestuses põnev heitlus esikolmiku kohtadele stardist viimaste meetriteni. "Igas vahetuses toimus midagi põnevat. Alustasime kolmandal kohal, tõusime 3.etapi lõpuks liidriks, langesime viimaseks vahetuseks jälle kolmandaks, kus kõik jäi otsustada ankrumeestel. Meie ankrumees Raivo Alla tegi tõelise üllatuse, olles terve võistlushooaja eemal, tuli ja jooksis nii nagu oma parimatel päevadel, jätmata teistele ankrumeestele sõnaõigust. Tasuks ülekaalukalt parim etapiaeg ja võidukas finish, mis tõstis spartalaste emotsioonid lakke. Seda hetke me olime oodanud ja sellest unistanud. Jooksuklubide jaoks on ekideni võit väga kõrgelt hinnatud. Lisaks Raivole jooksis 5 km etapil päeva parima aja Ats ja 10 km päeva teise aja Roman. Tublid olid ka kõik teised, sest võiduks oli vaja igaühe panust," vahendas Tatter kohapealt muljeid.
Sparta meeskonnas jooksid etappide järjekorras: Mario Mustasaar, Roman Hvalõnski, Ats Sõnajalg, Kaupo Sasmin, Taavi Tambur ja Raivo Alla.
Kiituseta ei tahaks jätta ka meie teist meeskonda, kes võitles vapralt kohtadele 6.-8. Seekord napilt 8.koht, aga usun, et järgmisel korral terendab juba esikuuiku koht. Teises meeskonnas jooksid: Aleksandr Kuleshov, Taavi Kala, Indrek Mumm, Toomas Tarm, Erkki Hummal ja Raul Seema.
Meeste esikolmik:
1. Sparta
2. Treeningpartner
3. Tartu Ülikool

Tatter: naiskond jooksis ühtlaselt kõrgel tasemel

Naistest eraldusid Tatteri sõnul 2.etapil samuti kolm medalikandidaati. "Meil õnnestus nautida liidrikohta kuni 4.etapini tänu Olga Andrejeva kiirele jooksule 2.etapil. Kui 4.etapil tuli Jooksupartneri eest rajale Liina Tšernov, sai võitja otsustatud. Liina lennukale sammule polnud kellelgi vastust. Kogu Jooksupartneri tiim tegi hea jooksu ja väärisid võitu. Meie naised olid sarnaselt meestega võistluse lõpufaasis silmitsi 3.kohaga ja tulid samamoodi sellest auga välja. Tasuks 2.koht ja hõbemedalid. Eelmise aasta hõbedanaiskonnast olid võistkonnas 2 jooksjat. Ülejäänud 4 olid uustulnukad ja mõne jaoks esimene Eesti MV medal. See teeb meele eriti rõõmsaks. Olga jooksis 10 km päeva 2.aja ja Pille 5 km samuti 2.aja. Kogu naiskond jooksis ühtlaselt oma heal tasemel, kõigi keskmine kiirus tuli oma etapil alla 4.00 km-le. Naiskonnas jooksid: Brit Rammul, Olga Andrejeva, Liis-Grete Arro, Jana Treier, Pille Hinn ja Õnne-Liina Jakobson," muljetas Tatter ja lisas:
"Suure kiitusega toon esile ka meie teise naiskonna esituse. Kuigi me jäime 5 naiskonna hulgas 5.kohale, siis kaugel sellest, et see oleks olnud ebaõnnestumine. Kui väljas oli üldse 5 naiskonda ja Sparta ainukese klubina kahe naiskonnaga, siis see on juba ise omaette saavutus. Teise naiskonna kokku saamine nõudis päris suurt pingutust ja suur tänu kõigile, kes välja tulid. Nii mõnigi naiskonna liige jooksis enda ja treenerite üllatuseks ootamatult hea aja. Tundub, et järgmisel aastal läheb esimesse naiskonda pääsemiseks kõvemaks rebimiseks." 

Naiskonnas jooksid: Margit Mälter, Merill Mägi, Silja Jürs, Heidi Raju, Maile Mangusson ja Dagmar Vlassov.

Naiste esikolmik:
1. Jooksupartner
2. Sparta
3. Treeningpartner

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.