Uudiseid Spartast

Kevin Renno teab, et edu tuleb enne tööd ainult sõnaraamatus.

Kevin "The Pitbull" Renno: edu aluseks on kõva töö

15:33 07. märts 2011

"Edu aluseks on alati töökus," ütleb Sparta taipoksitreener Kevin Renno ajakirjale Muscle and Fitness antud intervjuus. Mis mees ikkagi on Kevin "The Pitbull" Renno?

Kevin, kuidas sa üldse sattusid nii huvitava spordialaga tegelema?

"Olen sündinud ja elanud terve elu Tallinnas. Nii kaua, kui ma mäletan, olen kogu aeg spordiga tegelenud. Alustasin judoga, kuid tõsisemalt olen harrastanud ka kergejõustikku ja jäähokit. Individuaalalad on mulle alati rohkem peale läinud kui meeskondlikud.

Poksiga hakkasin iseseisvalt tegelema 10-aastaselt, kui vanemad mulle poksikoti kinkisid. Enne kikkpoksitrenni minekut proovisin veel selliseid võitlusspordialasid nagu judo, kung-fu ja taekwondoo. Taipoks tuli loomuliku jätkuna kikkpoksile. Hea kooli võitlusalade asjus andsid ka mu kaks venda, kellega tuli iga päev võidelda."

Mis on su tugevad küljed mis vähem tugevad ehk arendamist vajavad?

"Enda tugevamateks külgedeks pean poksitehnikat, füüsilist jõudu ja eestlase jonnakust. Nõrgemateks külgedeks pean püstimaadlust ehk klintši ja põlvetehnikat. Et neid oskusi parandada on mul planeeritud kevadeks treeninglaager Tais."

Mis on sinu senise edu alus?

"Ma arvan, et ükskõik, mis alal on edu aluseks alati töökus, tuleb lihtsalt järjepidevalt käia rutiinsetel treeningutel ja anda endast parim. Loomulikult on olulised ka inimesed, kes sind ümbritsevad ja meeskond, kes sind abistab.  Minu meeskond koosneb minu väga headest sõpradest, kes on võtnud vaevaks korraldada minu võistlusreise, treeninguid, laagreid jne. Ma olen neile selle eest väga tänulik, sest ilma nendeta oleks mul paljud võistlused vahele jäänud kus ma olen ennast tõestada saanud!"

Millised on selle aasta võistlus ja treeningplaanid?

"2011. aasta võistlus ja treeningkava on väga tihe, mis mulle meeldib. Võistlusi on igal kuus praktiliselt kaks. Nendest tähtsaimad on 2.aprillil Šveitsis kus ma võistlen WFC organisatsiooni Euroopa tiitlile K1 reeglitega. Ja 16. Aprillil Austrias, kus ma teen oma debüüdi ISKA organisatsiooni profisarjas. Ning peale neid võistlusi on planeeritud 6-8 nädalane treeninglaager Tais."

Kas sul on eeskujusid selles spordis, mõni tegutsev või pensionil olev võitleja? Keegi kelle stiil sulle meeldib ja seda ka ise proovid?

"Selliseid võistlejaid, kes  mulle meeldivad ja kellelt ma midagi õppinud olen on palju. Kuid kõige sügavama mulje on jätnud Ramon „The Diamond“ Dekkers. Dekkers on rahvuselt hollandlane ja  ainus valge mees, kes on valitud Tais aasta parimaks võitlejaks. Uskumatult jõuline ja sihikindel fighter, kes lihtsalt lõhkus põhimõtteliselt kõik ära, kes talle vastu julgesid minna!"

Kas ja kes on su lähikonkurendid Eestis?

"Eestis on viimastel aastatel fightsport jõuliselt arenenud, selle tulemusel on ka tugevam riigisisene konkurents, mis on hea nii mulle kui ka kõigile teistele võistlejatele. See, et konkurents kasvab sunnib ka mind edasi pingutama.

Iga aastaga tuleb andekaid noori juurde aga paljud neist ei ole pühendunud ja kaovad mingi aeg orbiidilt. Aga kõige andekamad konkurendid on kindlasti Mirkko Moisar, Edvin Erik Kibus ja Maxim Võrovski. Need on Eesti tugevad keskkaalu fighterid, kes, on ennast ringis korduvalt tõestanud!" 

Mis on vahet taipoksil ja kikkpoksil? Sa oled tulnud mõlemas maailmameistriks, kumb on sinu jaoks olulisem?

"Suurim vahe on kindlasti tehnikal ja reeglitel. Kui kikkpoksis on lubatud löögid käte ja jalgadega siis taipoksis lisaks kätele ja jalgadele lubatud ka löögid põlvede ja küünarnukkidega ning mängus on ka püstimaadlus ehk klintš. Ja loomulikult on erinev ka punktisüsteem.

Mõlemad on olulised kuid taipoks on siiski südamelähedasem. Kuid üle maailma kõige enam populaarsust koguv stiil on K1. Mingi aja möödudes saab igale stand up võitlejale eesmärgiks K1, sest see on juba praegu populaarsem kui kickpoks ja taipoks ja vastavalt sellele on summad ka kordades suuremad."

Mida arvad sellistest organisatsioonidest ja nagu jaapanlaste K-1st ja hollandlaste It's Showtime'st? Mida arvad nende modifitseeritud võistlusreeglites, mis erinevalt taipoksist ei luba kasutada klintši ja küünarnuki lööke? 

"Hollandlaste It´s Showtime ja jaapanlaste K1 on need kaks ürituste sarja kuhu iga võitleja tahab välja jõuda, mina kaasa arvatud! Kui K1 on hetkel oma populaarsust kaotamas siis It´s Showtime vastupidi kogub aina hoogu ja populaarsust juurde. Olen kuulnud, et lähitulevikus hakkavad need kaks ürituste sarja koostööd tegema.

K1 ja Showtime modifitseeritud reeglid teeb eriliseks see, et matši pikkus on 3x3 minutit, mis teeb sellest väga elava ja jõulise vaatemängu. Kuna raunde on vähe ei ole aega mängimiseks vaid asutakse kohe asja kallale eesmärgiga vastane kiirelt nokauteerida. K1 populaarsuse taga on kindlasti see, et reeglistikku on sobitatud nii, et ühes ringis, ühtsete reeglitega saaks vastandada erinevaid stand up võitlusstiilile. See on võimalik tänu sellele, et  iga löök olgu see käe-, jala- või põlvelöök annab võrdselt ühe punkti!

Kui näha kõvasti vaeva on kõik võimalik! Ma arvan, et see on vaid aja küsimus millal saab eestlast näha Itś Showtime või K1 areenil!"

Kas  taipoksist on tänaseks saanud su elu ja töö?

"Kui ma 16 aastaselt oma esimesi võistlusi pidasin mõtlesin, et ma teen seda nii kaua kuni huvi pakub aga piirdun amatöörmatšidega. Siis paar aastat hiljem pidasin maha esimesed profimatšid aga ei planeerinud siiski sellega elatist teenima hakata. Kahjuks see aeg alles hakkas Eestis taipoks hoogu võtma ja võistelda sai ainult paar korda aastas ja see väga ei motiveerinud. Kuid tänaseks on mul abistav meeskond, treeninglaagrid ja pakkumisi matšideks tuleb nii palju, et peab juba valima hakkama. Nii, et tuleb tunnistada, et sellest on tänaseks saanud mu elu ja töö!"

 

KEVINI PÄEVAPLAAN VÕISTLUSPERIOODIL

07.30 Äratus

07.30 - 08.00 hommikusöök ( kohvi, tatrapudru/banaan + toidulisandid)

09.00 jooks  50-60 minutit

10.00 I trenn ( jõu- või lapatreening 45-60 minutit)

11.30 taastumiseks 1x valgusheik  ja banaan või õun)

12.30/13.00 lõunasöök (pasta/lõhe/liha  värske salatiga)

13.30/14.00 lõunauinak 1,5-2 tundi

16.00 kerge söök enne trenni (liha/kartul/riis värske salatiga või keedetud juurviljadega)

17.00 jooks 50-60 minutit

18.00 - 19.30 II trenn (tehnika-, sparringu- või lapatreening)

19.30 taastumiseks 1x valgusheik

20.00 õhtusöök (kana/liha värske salatiga või keedetud juurviljadega)

22.00 kerge snäkk (puuvilja/pähklit/kohupiima)

23.00/24.00 magama

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.