Saaliinfo

Sparta noored jalgpallurid sammusid Helsinkis võidult võidule

10:50 24. juuli 2012

Sparta 2004. aastal sündinud jalgpallipoisid osalesid maailma suurimal, 17 000 osavõtjaga noorteturniiril Helsinki Cup, kust pauna nopiti ainult võite.

Väljavõte meeskonna reisikirjast:

"Esmaspäev 9. juuli, Tallinna Sadama A terminal, kell on lähenemas 07.00- le. Enamus Sparta 2004 sündinud grupi poisse on kohal, mõni veel puudu. Õhus on elektrit, sest kohe on väljumas laev, mis meid Helsinki Cupile viib.

Poisse valitsevad erinevad tunded – kes on ärevil eesootava reisi pärast, kes muretseb laeva veepeal püsimise suutlikkuse üle, kes aga on varajasest kellajast tingituna ikka veel veidi unine. Kuid kindel on see, et kõik on valmis, valmis oma esimeseks välisturniiriks.

Kui oleme kohale jõudnud, viime oma asjad hotelli ja kiirustame sööma, et esimese mängu alguseks kõht parasjagu täis oleks. Söömine leiab aset Helsingi Olümpiastaadionil, kus 60 aastat tagasi spordimaailma suursündmus aset leidis.

Nüüd aga tähtsamaist. Esimeses mängus tuleb mõõtu võtta Honka Akadeemia poistelt. Mäng on kindlalt meie käes ja lõppskoor 2:0 ei näitagi õiget jõudude vahekorda. Teises mängus oleme jälle Honkaga vastamisi, kuid seekord teiste akadeemia poistega. Ka sellest mängust tuleb võit, seekord 4:2. Teise päeva mängud algavad alles napilt enne kuut õhtul, mis annab aega külastada troopiliste loomade näitust ja vaadata teiste turniiril osalevate võistkondade mängu. Õhtused mängud on aga rasked. Esimeses mängus saame tänu heale mängule kiire edu ja suudame seda lõpuni hoida, 5:2 on lõplik skoor. Päeva teine mäng on kõige raskem. Suurepärane kaitsetöö ja teravad rünnakud murravad lõpuks vastase ja 2:1 võit maitseb väga magusalt. Viimane mängudepäev toob kergemad vastased ja annab võimaluse väravalöömist harjutada. 6:0 ja 8:0 teevad head meelt poistele, treeneritele ja mänge jälgivatele lastevanematele.

Kuigi selles vanuses veel tabeliarvestust ei peeta, on siiski rahulolu võitude üle suur. Tagasiteel saavad poisid laevas kaela medalid. Esimest välisturniiri jäävad meenutama ka diplom ja väike meene. Tallinnas ootab meid väga meeldiv ja meeleolukas vastuvõtt.

Turniirist pilte vaata siit.

Nüüd, kus eelkirjeldatu on ajalooks saanud, vaatame juba tulevikku, et ka järgmistel turniiridel Sparta lippu kõrgel hoida.

Tänud kõigile, kes reisi sujuvaks kulgemiseks kaasa aitasid ja kohtumiseni laagris."

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.