Rühmatreeningute uudised

Maris Kajari soovitab kriisi ajal jälgida kindlat distsipliini.

Liikumisfänn Maris Kajari uueks lemmiktegevuseks on jooksmine

23:10 23. aprill 2020

Sparta energiapomm Maris Kajari distsiplineerib ennast kriisi ajal kindla plaani järgi treenimisega. „Ühel päeval jooksmine, teisel jooga, kolmandal kas rulluisutamine, ratas või mõni muu aktiivne tegevus,“ loetleb ta oma kriisiaegset liikumismenüüd.

Loomult rõõmsameelse inimesena tunnistab Maris, et see kriis on omamoodi äge aeg, kus kõik sõltub sinust enesest. „Sa teed kõike ju iseenda jaoks. Lepi endaga kokku, et sa saad ja suudad saavutada vormi, mida soovid ning hakka liikuma,“ julgustab ta härjal sarvist haarama.

Liikumise all mõtleb Maris lisaks toas või õues treenimisele ka aktiivseid koduseid toimetusi. „Hea vormi saladus on kodu koristamine,“ naerab ta ja annab soovitusi, mida sellel põllul ette võtta: „Korista raamaturiiulid ja kapid puhtaks, pese aknad ja sorteeri riidekappe.“

Teeb kaasa LIVEtrennides

Marise pere salajane tegevus on geopeitus - looduses liikumine koos vahvate aarete otsimistega. Kui elamine läikimas ja aarded koos lastega üles leitud, läheb ta esimesel võimalusel koos perega loodusesse liikuma.
„Uus lemmiktegevus on jooksmine, mille harrastamine on vahepeal unarusse jäänud, aga nüüd jälle tuule tiibadesse saanud,“ läheb ta nägu naerule.

Maris tunnistab, et kui vähegi võimalust, teeb ta neti kaudu kaasa ka kõik Sparta LIVEtrennid, mis sotsiaalmeedia kaudu vaat et iga päev toimuvad. „Suurepärane, et Sparta selliseid netitrenne teeb. Kui sa ei viitsi ise midagi välja mõelda või ei ole sul treeningharjumust tekkinud, siis pane kindlasti need treeningud enda päevakavasse ja tee kaasa,“ soovitab ta, lisades, et 60 minuti leidmine sportimiseks on investeering iseenda tervisesse.

„Mulle meeldib ütlus, et kui sa praegu ei viitsi või ei leia aega treeninguteks ja liikumiseks siis oi-oi-oi kui palju aega pead sa pärast leidma haige olemiseks,“ sõnab ta. Mõtlemapanevad sõnad!

Lisaks paneb Maris kõigile südamele, et kriisi ajal tuleb tähelepanelikult jälgida oma toitumisharjumusi. „Tegele tervislike valikutega! Pane oma toidukorrad paika, söö regulaarselt, joo palju vett ja taimeteesid. Tee midagi uut ja maitsvat süüa, kaunista õhtusöögiks laud ja söö koos perega,“ kõneleb Maris ja lisab, et just rohke liikumine ning tervislik toiduvalik aitavad kaasa stressi langetamisele.

Ja kui spetsialistide nõuandeid on vaja, siis Sparta treenerid on ka kriisi ajal valmis abiks olema.

Tunneb puudust rühmatreeningutest ja jõusaalist

Marise argielu käib eriolukorra ajal rõhutatult laste, kooli ja õppimise rütmis. Lisaks kirjutab ta oma magistritööd, milles uurib laste vaimse tervise ja füüsilise aktiivsuse vahelisi seoseid. „Seda tehes saan ma väga hästi aru, kui tähtis on kogu elu liikuv olla.“

Ainult igatsus Sparta trennide ja oma trennikaaslaste järele pole kuhugi kadunud. „Ma tunnen puudust koos teiega veedetud imelistest hetkedest rühmatrennis ja jõusaalis,“ pöördub ta kõikide spartalaste poole ja lisab:

„Me saame teineteist inspireerida, aidata, hoolida ja armastada. Seniks aga saadan teile tervitused oma sõnadega, mida lausun teile tunni lõpus: „Leidke endas julgust kasutada oma sõnu, vaprust kuulata oma südant ja tugevust, et elada sellist elu, millest te alati unistanud oled. Kohtume trennis!“.“

Ilusad ja inspireerivad sõnad Mariselt.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.