Rühmatreeningute uudised

Kadi Kuusk oma sportlaskarjäärist: mul on õnn olnud olla õigel ajal õiges kohas

11:39 26. september 2018

Kas teadsid, et meie treener Kadi Kuusk tuli 2001. aastal rühmvõimlemises maailmameistriks.

Ütlesid kodulehe tutvustuses, et tegeled spordiga alates seitsmendast eluaastast. Kas kohe oli Sinu alaks iluvõimlemine või oli seal miskit muud ka?

"Isa viis mind 1978.a. sügisel Tartu, Turu tn spordihalli iluvõimlemise katsetele. Eeldan, et kuna olin pisike ja põdur siis võimlemine tundus lihtsalt kõige jõukohasem. Iluvõimlemisest, kui spordialast ei olnud minul siis õrna aimugi."

Kui sportlik Sa koolis olid?

"Sündinud olen Tartus. Ujuma (pigem küll lihtsalt vett mitte kartma) õppisin lasteaias, kus oli bassein ja treener, kes üritas mind ujumistreeningusse värvata (isa oli kategooriliselt vastu ).

Alates 10’ndast eluaastast elan Tallinnas. Kuni 7-nda klassini käisin tavalistes linnakoolides, olin tavaline plikatirts, kes käis iluvõimlemise trennis. Vabal ajal mängisin kodu ja keksu, lippasin teiste lastega niisama ringi. Keskkooli lõpetasin TSIK’s - millises lisaks teadmiste omandamisele oli  õpilaseks olemise aluseks sport, eelistatult saavutussport. Siis enam liiga palju niisama ei keksinud: :)"

Mis Sind iluvõimlemise juures kohe köitis? Kes Su treener oli?

"Ilu !, mille võlu peitub piiratud aja jooksul lisaks tehniliste elementide sooritamisele, edastada kava (lugu), milline on koostatud vastavalt valitud muusikale. Nimetada ühte treenerit ei ole võimalik.

Mul on olnud õnne olla juhendatud, hoitud ja hoolitud märkimisväärsete isiksustega, kelledel on minu kujunemisel olnud väga suur roll. Sirje Eomõis valis mind katsetel nn. oma tüdrukuks, tema andis mind ka isiklikult üle Veljo Rammole, kui perega Tallinnasse kolisime. Füüsilise vormi ja käsitöö (kudumine, heegeldamine, tikkimine jne - pean seda täna väga oluliseks) oskuse omandasin tänu Maia Altsoole.

Mall Kalve juhendamisel hakkasin treenima Eesti NSV koondise iluvõimlemise rühmakava liikmena. Malle  juhendamise perioodil tulid ka isiklikud sportlikud saavutused individuaalsetel aladel. Ei saa märkimata jätta proua Ilse Mikkot, kelle otse ja ausalt öeldud sõnadeta ei oleks psüühiliselt vastu pidanud."

Kas kõrged sihid tulid iluvõimlemises kohe või aja jooksul?

Sportlikke saavutusi tuli ikka kaua oodata. Õnneks oli tohutult õnne ka -  õnne olla olnud õigel ajal õiges kohas, õigete inimestega."

Värskenda mu mälu, mis olid Sinu suurimad saavutused iluvõimlemises?

NSVL MV IV koht iluvõimlemise rühmakavas – ei olnud küll medaliga auhinnatud saavutus aga isegi täna tundub see võimatu.

Eesti NSV karikavõit mitmevõistluses (tk 1X) ja Eesti NSV MV medalikohad nii üksikaladel, kui ka mitmevõistluses.

2001 .a. Maailmameister rühmvõimlemises (eraldi ala st. ei ole iluvõimlemise rühmakava) .

Mis oli iluvõimlemises Sinu bravuuriks, Sinu tugevaks küljeks?

"Formaat – tänu õigele kasvule ja vanuseklassile treenisin koos parimatega, pidin ennast ületama, et olla neile võrdne konkurent igas treeningus!"

Kas oled oma karjääriga rahul? Või jäi miskit kriipima?

"Arvestades minu füüsilisi eeldusi ja kuldmedalit rühmvõimlemise maailmameistrivõistlustelt aastast 2001, oleks patt mitte rahul olla. Midagi, mitte midagi ei jäänud kriipima. Hästi suur tänutunne on südames kõikide vastu, kes olid sellel teel minuga. Hindamatu väärtusega oli minu pere, vanemate jäägitu toetamine, sekkumata treeningprotsessi, austades treenereid ja nende tööd. Olen tänulik ka oma pojale - kes nurisemata ja vapralt võimlemissaalides kasvas."

Kuidas liikusid aeroobika juurde?

"Selleks oli täitsa juhuslik ja spordiväline kohtumine Riinaga Suhotskaja-Kajariga, kes on tänaseni mulle suureks eeskujuks, kellelt saan alati professionaalset nõu ja ausat tagasisidet, kelle arvamus on mulle väga oluline."

Mis on rühmatreeningutes olnud läbi aegade Sinu lemmiktunnid?

"Aja jooksul on lemmikuks kujunenud  pigem teadlik ja mõtestatud lihastreening. AbsExpress.YogaFunck. PumpExpress."

Kaua Sa Spartas oled olnud treeneriks?

"Ma olen Spartaga, tema sündimisest peale."

Mis Sulle siin meeldib?

"Inimesed."

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.