Rühmatreeningute uudised

BlastFX pakub plahvatuslikke trennielamusi.

Kes tunneb Blast FX-i?

09:27 24. jaanuar 2011

Kas teadsite, et Blast tähendab otsetõlkes plahvatust? Treener Sven Idarand kergitab saladuseloori selle kontsepttreeningu hingeelu eest.

Otsides kolmapäeva õhtul Sparta tunniplaanist trenni, kuhu võiks end enne ööklubisse minekut liigutama minna, jääb pilk pidama rohelisele tunnile nimega Blast FX.

Kuna esialgu kohe mingit seost ei teki ja veel pole riski võtmise tuju, siis kehitad õlgu ja mõtled, et küll ikka inimesed oskavad tundidele keerulisi nimesid välja mõelda. Arutled nii ja kallad endale uue kruusi kuuma kakaod. Aga hinge jääb ikkagi kripeldama, et mida siis see Blast FX endast kujutab?

Kuna se on üsna populaarne küsimus, siis mõtlesingi siinkohal veidi saladuseloori kergitada.

Blast tähendab plahvatust

Blast FX  - nagu teisedki Sparta FX-lõpulised kontsepttunnid – on Fitness FX-i poolt välja töötatud treeningprogramm. Otsetõlkes tähendab see “plahvatust”. Nii et ju ta üks tuleohtlik treening pea olema! Tegelikult seisneb tunni plahvatuslikkus eelkõige treeningu mõjus su kehale.

Kuivas terminoloogilises mõttes on Blast vastupidavustreening, kus trimmitakse nii lihasvastupidavust kui ka kardiovaskulaarset vastupidavust, s.t sooritatakse nii lihtsa tunni harjutusi, kui ka viiakse läbi aeroobne treening.

Selline rühmatreeningu vorm ei ole nüüd just uudne või ootamatu. Kõik Fit-laadsed trennid (olgu ta BodyFit, StepFit, CoreFit, Funktsionaalne treening jne) teevad seda, mõnikord rohkem rõhuga aeroobsel- teinekord lihasosal.

Blasti loojad on aga proovinud tavapärase klassikalise tunni ülesehitust lõhkuda, kombineerides omavhel erinevaid funktsionaalse treeningu ja intervalltreeningu põhimõtteid. Ja see on õnnestunud suurepäraselt – nad on kokku pannud 55-minutilise treeningprogrammi (üks kava kestab 12-16 nädalat), mille raames saad treenida nii üla-kui alakeha lihased, arendada tasakaalu ja treenida oma südant peamiselt läbi intervalltreeningu.

Pärast trenni on garanteeritud õhetavad põsed

Põhiline erinevus tavalise Fit-tunniga võrreldes on see, et pärast sissejuhatavat soojendust liigutakse lihastreeningu ja tasakaalu arendavate harjutuste juurde ja alles treeningu teises pooles tehakse aeroobset treeningut, mis koosnebki hüplemisharjutustest ja intervalltreeningust. Nagu ikka, lõpeb tund mõnusa lõdvestuse ja venitusega. Tunni eripära on veel selles, et peale enda keha (ja mõnikord ka mati), ei kasutata ühtegi abivahendit. See annab tunnile mõnusa intensiivsuse,  liikuvuse ja lihtsuse.

Kõik harjutused ja liikumised on väga lihtsad (mis ei tähenda, et nad füüsiliselt kerged oleksid), nii et tunniga saavad hakkama kõik, ka alles rühmatreeningutega alustajad või varem peamiselt jõusaalis, rattasaalis või Pump FXis treenijad. Harjutused ise on kõik funktsionaalsed ja treeningkava koostatud nii, et selles oleks arengut terveks 12-16 nädalaks. Samas - võin treenerina kinnitada - (või küsi mõnelt trennis käijalt), et poole trenni pealt on kõigil osalejatel põsed õhetamas ja tunni lõpuks higitilk ninaotsas.

Võimalik sooritada Fitness-test

Uuendusena on meil plaanis kõikide soovijate Blast FX-i oskuste taset tõsisemalt järgida. Nimelt, iga 4 nädala järel (alustades esimesel nädalal ehk siis 26.01 kl 20) tehakse tunni raames läbi nö. Fitness-testi, mis koosneb tunnis tehtavate harjutuste sooritamisest 4-5 minuti jooksul. Testi jooksul mõõdetakse 4-5 harjutuse sooritamise võimekust etteantud aja jooksul, tulemuse saad meelde jätta või panna endale kirja vastavale päevikulehele. Seeläbi saad jälgida oma arengut läbi terve kevadhooaja.

Blast FX on väga hea tund oma erinevate treening-eesmärkide saavutamisele kaasa aitamiseks, olgu selleks suvisteks jooksu või rattamaratonide läbimine või endale meeldiva ideaalse kehakuju ja/või –kaalu saavutamine vm. Samas, kui sa lihtsalt tahad endale nädalakeskele ühte mõnusat energiasüsti, siis ka selle saab Blastist kohe kindlasti kätte.

Ja õhtul uinud mõnus rammestus kehas ning naeratus näol.

Autor: Sven Idarand

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.