Liikmete kogemusi

Ott Kiivikas: "Ära anna alla isegi siis, kui seis pole roosiline..."

16:34 20. jaanuar 2020

10 aastat tagasi otsustas Eesti esikulturist Ott Kiivikas alustada treeninguid Sparta spordiklubis. Täna, 10 aastat hiljem, leiame Oti üles täpselt samast saalist, kuid tema auhinnakapp on kasvanud nii jõudsalt, et koduseintel hakkab ruum otsa saama.

Mis on sind juba 10 aastat Spartas hoidnud?

Eks ikka hea töö- ja trenniõhkkond. Treenimiseks on loodud parimad tingimused ja ka logistiline asukoht on mulle väga sobiv.

Kuna oled oma karjääri jooksul juba enamus kirkamaid medaleid ära korjanud, siis mis kunagi püstitatud eesmärkidest veel täitmata on?

Maailmameistri tiitel on veel puudu, kirjutasin selle oma esimesse trennipäevikusse kui suure unistuse. Senini on parimaks saavutuseks olnud pronksmedal. Aga eks aeg näitab.

Kuidas leiad ettevõtja, treeneri ja pereisa rollis tegutsedes tasakaalu tippspordi ja muude tegemiste vahel?

Aja jooksul olen õppinud aega planeerima ja kindlasti teatud aegadel üks või teine asi kannatab, kuid proovin seda hiljem tasakaalustada, kui mingi konkreetne eesmärk on võtnud kuskilt energiat ära. Elu põhiline mõte ongi hoida tasakaalu erinevate tegevuste ja kohustuste vahel. Niipea kui kuhugi liiga palju energiat suunata võib kannatada midagi muud, mis elus samamoodi oluline.

Kui Ott Kiivikas ei ole trennis ega tööl, siis mida võib ta tegemast leida?

Teda võib leida kodus lugemas või kitarrimängu õppimas. Aeg - ajalt ka vabas õhus või metsas liikumas või mõnes lõõgastamiskeskuses perega aega viitmas.

Milliseid elufilosoofiaid on Sinule sport õpetanud?

Esimese asjana distsipliin. See on samuti kõikide teiste tööasjade eduka tegemise alus olnud. Teine asi, et tee lõpuni, ükskõik milline tulemus on, tee lõpuni. Seega ka enamuse töid viin ma ikka lõpuni ka siis, kui tulemus ei pruugi mingil põhjusel parim olla. Kolmas on see, et ära loobu unistamast, kui ka edu ei tule kohe. Pürgi oma eesmärgi poole ja sa saavutad selle!

Mis on peamised põhimõtted, mida oma treenitavatele edasi annad?

Esiteks see, et sporti saab teha puhtalt! Teiseks see, et tulemuste saavutamiseks on vaja aega! Kolmandaks, igaüks peab võistlema eelkõige iseendaga. Neljandaks ära anna alla, isegi siis kui seis ei ole roosiline...

Mis on need 3 reeglit, mille vastu Ott Kiivikas kunagi ei eksi?

Eks ma olen inimene nagu kõik teised ja tõenäoliselt eksin aeg-ajalt samuti nagu kõik teised inimesed....

Millised on sinu spordiga seotud tulevikuplaanid?

Tulevikuplaanides näen ennast veel proffides võistlemas. Loodetavasti leiab see aset aastal 2021.

Oled sotsiaalmeedia vahendusel juba nii mõnigi kord kitarri käes hoidnud – kas on oodata uut sooloalbumit?

Sooloalbumist on asi kaugel, esilagu on eesmärk loojupikene oma seltskonnaski ära tinistada, kui peale seda kõlab aplaus seistes, siis mõtleme edasi sooloalbumile....))))

Mitu aastat sind veel Spartas treenimas näha võib?

Senikaua kui tervist antakse!

 

Fotod: Sportland Eesti

Autor: Mikk Jürisson

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.