Liikmete kogemusi

Suusataja Ken Einaste õde Keret sai Spartas treenides palju positiivseid emotsioone.

Keret Einaste: Spartas on mõnus treenida!

14:40 24. september 2015

Talviti USA-s tudeeriv sõudmislootus Keret Einaste valmistus möödunud suvel tähtsateks Sparta jõusaalis treenides. Mis Keretile Spartas silma jäi? 

Tegeled sõudmisega, mis on Sinu parimad saavutused sõudjana?

"Olen sõudmisega tegelenud tänaseks ligi 5 aastat. Kuna enamik sellest ajast olen sõudnud Ameerikas, siis Eestis tulemusi väga kirjas ei ole. Küll aga olen võistelnud Eesti meistrivõistlustel ning sealt medaleid noppinud. Sellel möödunud suvel tulin kaks korda pronksile, neljases ning kaheksases paadiklassis. USA-s silmapaistvamaks saavutuseks on USA läänekalda meistritiitel."

Kuidas on USA-s õppimine mõjunud Su sportlasekarjäärile?

"USA-s sportimine on pannud mind märkama kui oluline on tiimivaim. Treenin siin umbes 30-ne liikmelises tiimis ja trennikaaslastega koos treenides ja võisteldes on spordil minu jaoks hoopis teine tähendus. Tänu tiimikaaslastele olen suuteline endast andma rohkem kui kõigest 100% nii trennis kui võistlusrajal. Siin sportimine on muutnud mind nii füüsiliselt kui vaimselt palju tugevamaks ning julgemaks, samuti ka auahnemaks. Siin olen õppinud, et alla andmine ei ole valikuvariant."

Kas Sul on ka vend Keiniga sportlik konkurents tulemuste osas?

"Vend Kein on mulle olnud alati minu kõige suuremaks eeskujuks. Tema sportimine on mind alati innustanud trenni tegema ja endast parimat andma. Sportlikku konkurentsi meil otseselt ei ole, pigem ta seab minu tulemused esiplaanile ja laseb mul ennast tähtsana tunda. Mille vastu minul ei ole midagi :)"

Kuidas jäid rahule treeningtingimustega Spartas?

"Treeningtingimused Spartas olid kõik mida vajasin, et ennast suvel vormis hoida. Meeldib, et Spartas oli kogu aeg rahvast ja teiste treenimine motiveeris ka mind veel treenima. Spartas on mõnus! Seal on sõbralikkust ja vastutulelikkust, väga mugav oli treenida."

Kuidas mõjusid treeningud Spartas Sinu sportlikule vormile?

"Spartas treenimine oli väga kasulik minu sportlikule vormile. Kuna USA-s treenin aastaringselt koos tiimiga, siis Spartas oli suvel väga mõnus vahelduseks omaette treenida. Jõusaalis olid olemas kõik vajalikud vahendid, et pigem just enda nõrgemaid külgi tugevamaks treenida."

Missugused on sportlikus plaanis Su tulevikueesmärgid?

"Tulevikule ma veel väga mõelnud ei ole, kuna siin üks aasta on veel sõudmist ja õppimist. Olen õppinud, et spordis ei tea kindlalt midagi ette, siis ei ole ka ise kindlat plaani teinud. Üks mis aga on kindel, on see, et Spartas treenimisvõimalust ma kasutan ka tulevikus!"

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.