Liikmete kogemusi

Foto: Erkki Kesa
Armastatud laulja Ott Lepland hoolitseb oma kehalise vormi eest Spartas.

Ott Lepland on sihikindel nii laval kui treeningutes

15:21 06. märts 2014

Laulja Ott Lepland on treeningutes sama kirglik ja sihikindel, nagu muusikat luues ning seda esitades –  vähemalt kolmel korral nädalas võib teda leida Sparta jõusaalist rassimast.

Armastatud laulja Ott Lepland tunnistab, et aktiivselt esineva artistina peab ta hoolitsema oma tervise, vormi ning muidugi ka väljanägemise eest.

Ometi pole ta seda alati endale teadvustanud. Ott möönab, et pärast 2009. aastal kolmanda hooaja Eesti superstaarisaate võitu jättis ta liikumise pisut unarusse.  Lihtsalt üleöö lõkkele löönud populaarsus paiskas noore laulutähe tõelisse esinemiskarusselli. Kuidas sellises oravarattas veel trenni jõuda?

Lisaks arvukatele soolokontsertidele järgnes superstaarisaate võidule esikohaga päädinud kaasalöömine „Laulupealinna“ saates, Eesti esindamine Eurovisionil  ning kirsina tordil mulluse „Su nägu kõlab tuttavalt“-teleprojekti finaalis napp allajäämine Koit Toomele. Tõesti, Ott Lepland on olnud nagu kuningas Midas, kes muudab kõik, mida ta puudutab, kullaks.

Kuidas on Ott kõige selle meeletu menu ja triumfi keskel säilitanud külma pea ja sooja südame? Pole läinud uhkeks, vaid toetub kahe jalaga kindlalt vastu maad. „Olen veendunud, et edu saadab neid, kellel on julgust pidevalt edasi areneda ja  välja tulla mugavustsoonist. Nii muusikas kui ka spordis. Elus üldse.“

Täna tunnistab Ott, et spordipisik on tal küljes olnud juba põlvepikkusest poisist saadik. Umbes kümneaastasena alustas ta  Jüris jalgpallitreeninguid, et oma energiale rakendust leida.  „Olin ründaja,“ meenutab Ott, kelle „meelitas“ Spartasse Power Hit Radio hommikuprogrammi üks saatejuht Andres Puusepp.

„Teineteist kannustades on lõbusam treenida,“ sõnab Andres Puusepp ja kiidab oma sõbra Oti pühendumusoskust ka spordisaalis. 

Kiidab Sparta jõusaali laia valikut

Alustuseks viis Argo Ader mõlemale mehele läbi kehakoostise mõõtmise ning koostas treeningprogrammi. 

180 cm pikkuse Oti kehakaaluks näitas Sparta kaal 77 kilogrammi. „Kehamassi indeks oli mul korras ja Argo ütles, et võiksin lihaste arvelt vabalt paar kilo juurde võtta,“ vahendab Ott muljeid ja lisab, et treeningutele tulema motiveerib teda lisaks soovile laval hea välja näha ka sõprade kohalolek ning Sparta mõnus õhkkond.

„Sparta on senikülastatud klubidest minu jaoks kõige sobivam,“ kinnitab Ott ja jagab komplimente eelkõige Eesti avaraima jõusaali laiale trenažööripargile. „Igale lihasgrupile leidub 3-4 üksteist dubleerivat masinat. Isegi õhtul, kui on palju rahvast, leiab igaüks endale sobiva väljundi,“ tunnustab lauluhunt.

Samuti imponeerib Otile teadmine, et ta võib igal ajal Spartasse sisse astuda ilma, et peaks muretsema kaastreenijate liigse tähelepanu pärast. „Spartas treenib palju avaliku elu tegelasi ning nendega ollakse siin harjutud,“ vihjab Ott tõenäoliselt ka omale heale kamraadile Tanel Padarile, kellega koos näiteks „Vallatute vestide“-nimelises pundis muhedalt aega veedetakse ja kes samuti oma lavalist vormi Spartast ammutab.

Peatselt plaanib Ott aga laiendada oma trenniampluaad ka rühmatreeningute poolele. „Seni olen aeroobset treeningut teinud kardioalal joostes, aga usun, et mulle meeldiks ka aeroobikasaaliga tutvust teha,“ sõnab ta.

Lemmiksportlased on Kanter ja Nabi

Ott tunnistab, et lisaks aktiivsele treenimisele naudib ta ka tugitoolisportlaseks olemist. Keda Ott meie sporditippudest fännab? „Viimastel aastatel on väga sümpaatne olnud kettaheitja Gerd Kanter – tema tohutu tahtejõud, pühendumus ja sihikindlus on lihtsalt hämmastavad,“ ütleb Ott ja lisab, et Kanterist lausa õhkub ausust. Nagu ka Oti teisest lemmiksportlasest, maadleja Heiki Nabist. „Ka tema on sihikindel, aga samas ka väga tagasihoidlik – see imponeerib.“

Need iseloomujooned on aimatavad ka Oti enda olekust. Ausus. Sihikindlus. Pühendumus.

Ott teab, et just praegu on õige aeg saabuvateks suurteks esinemisteks ning turneedeks jõusaalis vormi koguda.

Märtsis annab ta kolm eksklusiivset kontserti koos oma iidoli, legendaarse Tõnis Mägiga. Ott tunnistab, et selline au paneb kohati põlved tudisema ja veeretab kilode kaupa vastutusekoormat tema õlule.  Esimeseks kummarduseks vanameistri suunas oli ka Oti poolt „Su nägu kõlab tuttavalt“ finaalis esitatud „Koit“, mis tõstis ihukarvad püsti ilmselt tuhandetel eestlastel.

Suvel ootab aga Otti ees suurem projekt, millest praegu on mõistlikum veel vaikida.

Tõepoolest, las midagi jääda ka saladuseks.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.