Liikmete kogemusi

Sander Puri valmistub põhihooajaks Spartas.

Jalgpallur Sander Puri kogub põhihooajaks rammu Spartas treenides

15:32 27. juuni 2013

Hiljuti Inglismaa 4. liiga klubiga York City aastase lepingu sõlminud jalgpallur Sander Puri kogub põhihooajaks rammu Spartas treenides.

Eesti koondise raudvara Sander Puri on astumas karjääriredelil ühe pulga võrra edasi. Mullu Šotimaal St. Mirrenis pallinud poolkaitsja jäi silma Inglismaa 4. liiga York City klubi juhtidele ning sõlmis klubiga aastase lepingu. "Seal hästi mängides on võimalik edasi tõusta Inglismaa kõrgematesse liigadesse," usub Puri ja tunnistab, et just saareriigi Premier-liigas mängimine on üks tema unelmatest.

Selle täitumiseks on aga vaja liitrite kaupa higi valada ning muidugi ka oma üldkehalist vormi parandada. Sander on täheldanud, et Eesti liigas jääb mängijatel pahatihti puudu korralikust üldkehalisest ettevalmistusest. Napib ka pädevaid jõusaali spetsialiste, kes jalgpalluritele väärt nõu annaksid. "Mullu tegi mulle individuaalse jõusaali kava Argo Ader, kes pööras minu puhul palju tähelepanu vastupidavusharjutustele," kõneleb Sander, kes kasutab sama kava ka oma praeguses ettevalmistusfaasis.

Puri teab, et lisaks nobedatele jalgadele ning teravale mängusilmale vajab tippmängija ka korralikku füüsist. "Inglismaal on see eriti oluline, sest sealne vutikultuur põhineb jõulisel mängul."

Jõudu on Sander ammutanud Sparta avarast jõusaalist, vastupidavust aga Eesti jalgpallikoondise massööri Marius Undi IntervallVentti treeningutest ning Sparta jooksutreeningutest. "Hooajaeelseks ettevalmistuseks on Ventti ülihea - arendab eriti jalgu," tõdeb Sander ja lisab, et jooksutreeningutes võlub teda just erinevate harjutuste tegemine.

"Niisama tund aega metsa all joosta oleks igav, aga lõikude tegemine on huvitav ning samas ka arendav."

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.