Liikmete kogemusi

Risto Marjapuu naudib rattasõitu täiel rinnal.

Risto Marjapuu, rattatreeningute hing ja tujulooja

15:36 09. september 2010

Spartast on kujunemas ka rattasõprade poolt soositud spordiklubi. Talvel vändatakse spinnirattaid, aga suvel käiakse mõnusa seltskonnaga maastikul. Meie klubi liiget Risto Marjapuud võib õigustatult nimetada rattareeningute hingeks.

Tänaseks on Auliku ümber kogunenud kümnekonnast fanaatikust moodustunud grupp. Esimesest treeningust alates kaasa löönud Risto Marjapuu sõnul on Auliku treeningud avanud tema kui rattahuvilise silmad. „See, mida ma arvasin olevat sõitmine, polnud seda. Sparta poolteist aastat on mulle rattasõidu osas õpetanud rohkem, kui kõik eelmised hooajad kokku,“ kiidab Marjapuu Auliku treeninguid ning kinnitab, et liigub rattatehnika omandamises edasi lausa seitsmepenikoorma saabastes.

Kui Allan Aulik hoolitseb Sparta rattatreeningutel tehnikanippide õpetamise eest, siis sõnaosavat Risto Marjapuud võib õigusega nimetada treeningute hingeks ning tujuloojaks. Tema sõbralik verbaalne piits plaksub igas tunnis mõnuga ning lahe lõõp teeb mägisel maastikul, kändude ja juurte vahel ringisõitmise lausa nauditavaks.

Rattasõit on Risto elustiil

Marjapuu on tüüpiline spordisõber, kes veel paar aastat tagasi sai oma spordilaengu põhiliselt jõusaalis rauda sikutades. Vabal ajal käis ta – tõsi -   sõpradega ka pedaale väntamas, ent mõtestatud treeningutest oli asi kaugel. Kui Sparta hakkas eelmisel kevadel pakkuma harrastajatele välirattatreeninguid, oli Risto esimeste seas, kes oma sammud Auliku tundi seadis. Ja kahetsenud pole ta seda otsust mitte kordagi.

Marjapuu sõnul on ka tema suurtel rattaüritustel märganud, et paljud inimesed ei oska korralikult rattaga sõita. „Puudujääke on näiteks käikude kasutamise oskuses,“ väidab Marjapuu ning tunnistab, et tema rattaspordialane nägemus on viimase pooleteise aastaga tublisti edasi arenenud. Veelgi enam. Rattasõidust on tema jaoks saanud omamoodi elustiil. Ta tunnistab, et autoga pikemaid sõite tehes paneb ta oma sõiduriista ikka rattahoidjale, et seda sealt vajadusel hea võtta oleks.

Marjapuu sõnul nopib ta Auliku treeningutest pidevalt mingi tarkuseiva juurde.  „Eelmisel aastal rasketena tunduvad tõusud ja laskumised on tänavu juba mängeldes võetavad. Kinnistamine ja nautimine on minu jaoks selle suve märksõnad,“ ütleb Marjapuu.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.