Jõusaali uudised

Sparta jõusaali uus treener Siim Kelner.

Uus jõusaalitreener Siim Kelner: distsipliin trumpab alati motivatsiooni üle

10:11 14. mai 2021

Sparta jõusaalis alustab tööd tunnustatud spetsialist Siim Kelner. "Tunnetan, et Sparta on valmis innovatsiooniga kaasas käima," ütleb ta. "Kui mind saalis näha, siis võib ikka abi saamiseks ligi astuda."

Mida Sa varem Spartast teadsid ja mis tunnetega uude klubisse tuled?

"Olen olnud läbi aastate tegelikkuses Spartaga mõnes mõttes tuttav. Arvan, et iga treener teab Spartat, sest just Spartas toimuvad ka treenerite koolitused. Seega idee poolest peaks enamikul meie treeneritel Eestis olema kokkupuude Spartaga suuremal või vähemal määral.

Viimastel aastatel olen ikka periooditi Spartas ka ringi askeldanud, kuna viime läbi treenerite koolitusi ning täiendkoolitusi. Tulen Spartasse positiivselt meelestatuna, sest tunnen juba eelnevalt üksjagu siinseid inimesi ning näen, et antud klubi on võimeline kaugele liikuma ning innovatsiooniga kaasas käima."

Kuidas ala juurde jõudsid ja millega oled vahepeal tegelenud?

"Jõusaali jõudsin tegelikult 14-aastaselt, kui ka käidud koolis vahetunni ajal vast valminud uues spordikeskuses jõusaali uudistamas. Võtsin kangi kätte ning surusin 50 kilo rinnalt üles. Pärast seda jäingi jõusaali juurde ning aasta hiljem suutsin 15-aastaselt juba 100 kilo rinnalt ära suruda.

Tegelikult oli see periood veel, kui käisin muusikakoolis pasunat mängimas, kuid niipea, kui muusikakool oli lõpetatud siirdusin päevapealt jõusaali ning sinna olen jäänud tänini. Vahepeal olen käinud ka kulturismis võistlemas, arendanud end treenerina ning tänaseks olen võtnud üle ka koolitaja rolli."

Mis täpsemalt hakkab olema Sinu ülesanne jõusaalis? Kirjelda seda ja mismoodi oma plaane hakkad ellu viima.

"Lühidalt öelduna saab minu eesmärgiks olema, et uutel inimestel oleks võimalikult lihtne ja efektiivne jõusaali sisse elada. Hakkame pakkuma algajate jõusaali ABC-d inimestele, kellel on varasemalt puudunud igasugune kokkupuude Sparta jõusaaliga. Samuti tuleb ka spetsiifiliste temaatikatega tunde „edasijõudnute ABC“ nime all, kus juba jõusaaliga varasemalt tutvust teinud inimesed saavad omandada erinevaid oskuseid ka keerukamate harjutuste tegemiseks."

Lisaks sellele üritame suurendada ka noortega tegelemist jõusaalis, et oleks olemas pealekasv erinvate jõusaalis harrastatavatele spordialadele, nagu tõstmine, jõutõstmine, kulturism ja fitness aga ka niisama harrastustasemel kui ka toetavaks treeninguks mõne muu spordiala harrastamise puhul.

Missuguseks treeneriks Sa ennast pead? Kirjelda oma treenerifilosoofiat.

"Ma leian, et distsipliin trumpab alati motivatsiooni üle. Usun, et klienti võiks ka mõnes mõttes õpetada, miks me midagi kuidagiviisi teeme, et ka tema mõistaks põhimõtet. Leian, et treening on pikaajaline protsess ning, et arengukõver peaks olema võimalikult laugeks tehtud, et tagada jätkusuutlikkus. Seda iseloomustab rahulik ning läbimõtestatud koormuste valik ning hea sooritustehnika valdamine."

Missuguseid tervitusi saadad Sparta klientidele, kes Sind peatselt jõusaalis kohata saavad?

"Mida tihedamini ma jõusaalis olema hakkan, seda rohkem on ka võimalik inimestel minu poole pöörduda. Mulle on varasemalt kunagi öeldud, et m jätan endast hästi tõsise mulje kuigi tegelikkuses on see ainult näiline. Tegelikkuses meeldib mulle ikkagi nalja ka visata. Kui mind saalis näha, siis võib ikka abi saamiseks ligi astuda."

Vaatasin Su kodulehelt, et oled ka Tallinna Ülikoolis õppejõud ja koolitaja Kulturismi ja fitnessi liidus?

"Tallinna Ülikoolis viin läbi kehakultuuri ja rekreatsioonikorralduse eriala tudengitele „Üldkehalise ettevalmistuse didaktika“ nimelist ainekursust, kus suur rõhk on jõutreeningu metoodikal ning praktilisel õppel jõusaalis. Lisaks hakkan uuel aastal viima läbi ka „Liikumisharrastuse teooria ja metoodika“ nimelist kursust. Juhendan ka üliõpilaste lõputöid ning vajadusel ka retsenseerin.

Kulturismi ja fitnessi liidus olen viinud läbi koolitusi nüüdseks neli aastat. Selle aja jooksul oleme loonud uusi teemasid tasemekoolitustel ning ka hulganisti täiendkoolitusi. Temaatikad. Mida peamisel koolitused enda kanda olen võtnud on jõutreeningu metoodika, kehakoostis, toidulisandid ja doping aga ka üldkehalise ettevalmistuse uus teema."

Mis Sulle vabal ajal meeldib teha?

"Vabal aja veedan nii palju kui saan oma perega, käin maal esivanemate juures külas aga ka trenni tegemas, sest koroonapiirangute foonil sai sinna ehitatud suhteliselt viisakas kodujõusaal. Vaba aega on mul üldiselt vähe – alati on midagi vaja teha.

Trennihuvilisi võib lisaks Sparta Podcastile huvitada ka minu enda poolt veetav Trennikõne nimeline podcast, kuhu on hiljuti ära eksinud üsna nimekad ning pädevad külalised. Samuti on osi, kus käsitletakse treeningmetoodikat üsna süvitsi, mis võib trennifanatile huvitav olla."

Kuidas Sinuga kliendid kontakti saavad ja  mis teenuseid pakud?

"Kontakti saavad kliendid läbi Sparta meili aga ka läbi sotsiaalmeedia. Personaaltreeninguid pakun ma juba praegu ning mind võib päeva jooksul ikka saalis silmata. Samuti, kui on kellelgi soovi kehaanalüüsi järele, siis saab ka seda pakkuda."

Tere tulemast Spartasse, Siim!

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.