Jõusaali uudised

Margus Silbaum kõneles toidulisanditest.

Margus Silbaum kõneles Eesti Antidopingu seminaril toidulisanditest

14:11 01. september 2017

31.augustil toimunud Eesti Antidopingu seminaril "Targalt toidulisanditest" tegi ettekande ka meie jõutõstmise treener Margus Silbaum.

Silbaumi sõnul oli selle ümarlaua eesmärgiks oli käivitada teaduspõhine arutelu toidulisandite teemal Eesti spordiasjatundjate seas.

Eesti Antidopingu keskuse palvel tegi Sparta toitumisspetsialist Margus Silbaum ettekande Eesti sportlastega seotud toidulisandite tarbimisest ja nende mõjust tervisele. Kokkuvõte aluseks oli Eestis ainulaadse andmebaasi info, kuhu on koondatud aastate jooksul tuhanded vereproovid 850 sportlaselt ja täpsed toitumisega seotud andmed 50 000 päeva kohta.

Maailmas toimuvast tegi ülevaate Ronald Maughan, kes on Loughborough ülikooli professor ning spetsialiseerunud sporditoitumisele. Olles Rahvusvahelise Olümpiakomitee sporditoitumise töörühma eestvedaja ning viies läbi samas organisatsioonis sporditoitumise kursust.

Oma valdkonda tutvustava ettekandega esinesid ka Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Airika Salumets ja Eesti Standardikeskuse standardimisosakonna juhataja Martin Merimaa.

Seminar oli alles algus toidulisandite teema reguleerimisel ja käega katsutavad tulemused jäävad tuleviku.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.