Jõusaali uudised

Triin Reisner treenib Spartas Janika Koch-Mäe käe all bikkinifitnessi võistlusteks.

Bikiinifitnessi võistlusteks valmistuvale Triin Reisnerile on treening muutunud elustiiliks

10:39 06. märts 2017

Triin Reisner ei kõhelnud hetkegi, kui treenerid Janika Koch-Mäe ning Eiko Toom teatasid enne aastavahetust, et otsivad motiveeritud naisi, kes oleksid valmis 1. aprillil toimuval bikiinifitnessi võistlustel lavale astuma.

Triinu varasem sportlik taust on üsna napp - see tähendab spordiga tõsisemalt polegi ta tegelenud. "Kooli ajal oli kehaline kasvatus tund, kuhu pidin ennast sundima minema. Olen proovinud küll erinevaid alasid nagu tennis, korvpall, iluvõimlemine, shaping, aga pikemalt pole ühegi ala juurde jäänud. Jõusaalis käimine aga sobib mulle. Jõusaalis tõsisemalt, kava järgi, hakkasin treenima alles eelmise aasta kevadel," kõneleb piiga ise.

Kui treenerid Janika Koch-Mäe ja Eiko Toom teatasid läbi interneti, et otsivad innukaid treenijaid bikiinifitnessi võistluseks valmistuma, ei kõhelnud Triin hetkegi. "Mõtlesin, et kui ma nüüd seda avaldust ei saada, jään ilmselt elu lõpuni kahetsema ja mõtlema - mis oleks kui …."

Triinu võttis oma hoole alla Janika ja kukkumine reaalsusesse oli üsna valus: "Tekkis selline tunne, et varem nagu polnudki jõusaalis korralikult treeninud. Janika juhised, kava ja koos harjutamised on väga innustavad ja astun rõõmuga jõusaali, tundes, et tean, mida teen."

Janika kool on olnud tõeliselt hariv. "Kindlasti tean nüüd, milline on korrektne tehnika harjutuste sooritamisel. Tihtipeale võib asi olla vaid väikestes nüanssides, et harjutus õigele lihasele mõjuks või et vigastusi vältida. Lisaks, loomulikult on hoopis teine asi treeneriga silmast silma kohtuda ja treeningkavas kokku leppida, kui et interneti kaudu tellida või harjutusi otsida. Eks kõigil inimestel on omad erisused, millised harjutused sobivad paremini või millele rohkem rõhku on vaja panna."

Tõeliseks üllatuseks Triinule on olnud ka see, et korrektselt on harjutusi palju keerulisem sooritada ja seega pidi ta vähendama märkimisväärselt raskusi, et suuta teha neid õigesti.

Südikat treenijat motiveerib konkreetse eesmärgi seadmine endale. "Trennis või jõusaalis võib ju käia niisamagi, kuid kui seda teha eesmärgipäraselt ja sihikindlalt, on tulemused silmaga märgatavad," kõneleb ta.

Kuna Triin jälgis toitumist ka varem ja tegi ka regulaarselt jõusaalis trenni, siis tema jaoks Janika käe alla treenima sattumine väga suur elumuutus polnud. "Pigem arvan ma, et kui see ei kujune su elustiiliks, vaid on “üks projekt”, siis sellise suhtumisega kuigi kaugele ei purjeta. Minu jaoks on muutunud see, mida ma niikuinii tegin lihtsalt teadlikumaks käitumiseks."

Aga missugused on kevadel lavalaudadele kibeleva Triinu eesmärgid võistlustel? "Kindlat eesmärki saavutada auhinnaline koht või muud sellist, pole seadnud, sest olgem realistlikud - kolm kuud on väga lühike aeg. Pigem arvan ma, et see on suurepärane algus edaspidiseks."

Pärast võistlust on Triinul plaanis jätkata ikka treeningute ja toitumise jälgimisega, kuivõrd sellest on saanud tema elustiil. Kas ja millal ta uuesti lavale, seda näitab ilmselt 01. aprillil toimuva võistluse kogemus.

Esimeste kuudega on Triinu jaoks koduseks saanud ka Sparta jõusaal. "Siin on kindlasti Eesti üks kõige paremini varustatud jõusaale, mis on tohutult populaarne. Jõusaalis viibides on tore vaadata, et inimesed teevad trenni südamega."

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.