Jõusaali uudised

Karit Roolaan treenib Sparta Eiko Toomi käe all.

Karit Roolaan - nelja kuuga bikiinifitnessi lavadele

11:37 01. märts 2017

Karit Roolaan oli üks kahest julgest piigast, kes võttis vastu meie treenerite Janika Koch-Mäe ja Eiko Toomi pakkumisest - saada mõne kuuga sellisesse tippvormi, et osaleda aprilli alguses bikiinifitnessi võistlustel.

Karit, missugune on Sinu sportlik taust? Mis aladega varem oled tegelenud?

"Ma pole olnud kunagi eriti sportlik. Alustasin umbes 4 aastat tagasi vaikselt jooksmisega ja sealt juba  tekkis edasi  huvi erinevate rühmatreeningute vastu."

Mis tunnetega saatsite oma trennisoovi Janikale ja Eikole?

"Mul olid bikiinifitness´is osalemise mõtted juba varem. Umbes  aasta tagasi tegin endale sellise  esimese testperioodi, kus jälgisin oma kaloraazhi ja makrosid, vahetasin oma rühmatreeningud jõusaali treeningute vastu, käisin erinevatel bikiinifitness´i seminaridel, et viia ennast selle alaga rohkem kurssi. Mingi hetk aga tekkis murdepunkt, kus ma tundsin, et motivatsioon kadus ja ma leidsin, et see alal ei ole ikka minu jaoks. Täna olen jõudnud järeldusele, et kui ei ole piisavaid teadmisi ja treeneri tuge, siis seda teekonda üksi läbida ongi tohutult raske. Kui Sparta hõikas välja antud konkursi, siis miski minus "ÄRKAS" ja ma andsin endale uue võimaluse.

Esimesed kuud on trenni tehtud, mis muljed sellest on?

"Algus on olnud väga intensiivne aga samas positiivne ja kõik on läinud plaanipäraselt."

Sind juhendab personaalselt Eiko Toom, mida kasulikku oled temalt treeningute jaoks saanud?

"Eiko on hästi toetav ja kahe jalaga maa peal treener. Ta ei oota minult võimatut. Kui ma ise vahel üle reageerima kipun ( hirmust), siis just tema on see kes säilitab kaine mõistuse ja tuletab meelde, et me teeme hetkel piiratud aja jooksul võimaliku ja  me ei saa teha võimatut."

Mis on Sind üllatanud treeningute juures?

"Üllataja on kindlasti treeningute pikkus. Kui ma varem viibisin jõusaalis 1-1.15 tundi, siis nüüd on minu treeningud 2-2,5tunni pikkused."

Mis motiveerib Sind kevadel bikiinifitnes´is lavale astuma?

"See on mingi sisemine tahe ületada iseennast, arendada eneses distsipliini ja kindlasti ka julgust. Hetkel ma väga naudin seda protsessi ja soovin võtta sellest kogemusest maksimumi."

Kui kõrge künnis on nö. nullist liikvele minna, et mõne kuu pärast võistlustel lavale astuda?

"Kõik on kinni motivatsioonis ja toetuses. Kui see on olemas, siis on see juba pool võitu."

Mis eesmärgiga kevadel lavale tõused?

"Eesmärk on kogeda ja võtta sellest protsessist maksimum."

Millised on pikemad sihid? Mis pärast võistlusi plaanis on?

"Siin on suur märksõna tulemil. Milline on lõpptulemus? Kas ma nautisin protsessi lõpuni, kas mulle hakkab see elustiil väga meeldima või ma leian, et see pole siiski minu ala ja mind jääb saatma see saavutus-eneseteostus, milleni ma 3 kuuga jõudsin."

Mis mulje on Sparta klubi teile jätnud?

"Spartas on olemas see mingi X-Faktor. Kui lähed õhtul peale tööd väsinuna ja mitte väga motiveerituna saali ja näed seal treeninvaid ja väga motiveeritud inimesi, siis annab see mulle mingi "poweri" see treening maksimum panusega ära teha."

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.