Jõusaali uudised

Spartalane Oleg Anissimov - kolm kulda kaelas. Kas 2018. aastal tuleb ka neljas?

Oleg Anissimov: eesmärgiks on kuldmedal 2018. aasta kodusel MM-il

13:07 22. november 2016

Hiljuti Poolas Bilaystokis toimunud kulturismi ja fitnessi MM-il kolmandat korda fitnessi maailmameistriks kroonitud spartalane Oleg Anissimov on otsustanud järgmisel hooajal keseknduda klassikalisele kulturismile. Miks ometi?

Oleg Anissimov on oma sportlaskarjääris vallutanud ridamisi kõrgeid mäetippe, millest säravaimad on kahtlemata kolm maailmameistritiitlit fitnessis. Alal, mis nõuab meeletut kannatust, raudset distsipliini ning tohutut tööd.

Olegi sõnul tuli tema esimene maailmameistritiitel 2011. aastal üsnagi kergelt. "Minu õlgadele polnud toona pandud veel favoriidi koormat, polnud psühholoogilist pinget," meenutab spartalane Serbias, Novi Sadis peetud debüütvõistlust.

Edasi enam nii libedalt ei läinud - nii 2012. Poolas - samas Bilaystokis, kus tänavugi - kui ka 2013. aastal Kiievis pidi ta MM-il leppima hõbemedaliga. "Nendel MM-idel olid hõbemedalid minu tase - ma polnud heas hoos," tunnistab ta ausalt. Mõlemal korral edestas Olegi üks Venemaa esindaja ning - tõsi - 2012. aastal tundis ta natuke ka kohtunikepoolset ärategemist. Aga see selleks.

2014. aastal pidas Oleg vaheaasta ning tuli Spartasse, et saada oma karjäärile omamoodi uut hingamist. "Uude klubisse tulek oli väga meeldiv kogemus - Sparta aitas mind kõiges," kiidab Oleg.

2015. aastal tuligi teine maailmameistritiitel, sedapuhku Budapestis ülitihendas rebimises. 18 sportlast erinevatest riikidest, teiste hulgas ka fitnessi jaoks suhteliselt eksootilistest maadest nagu Hiina või Türgi. "Olin suurepärases hoos," hindab ta täna toonast savautust.

Kaks korda järjest esimeseks - kõva sõna!

Kolmas maailmameistrikuld tuli Olegile eriti magusel moel - omamoodi revanšina sealsamas Bilaystokis 2012. aastal esikohata jäämisele. "Kõige raskemini tulnud tiitel," vaagib Oleg värskeimat saavutust. "Mu motivatsioon oli ülikõrgel - kaks korda järjest MM-i võita on väga haruldane ja kõva sõna."

Mis omadused peavad olema tipptasemel fitnessportlasel? Oleg mõtleb hetke ja sõnab: "Peab jaksama päevast päeva rasket tööd teha, lihaseid treenida, keha juhtida - see kõik kokku on keeruline." Aga distsipliin? Muidugi on ka see tähtis - Olegi sõnul tal enda piitsutamise ning millestki loobumisega fitnessi kasuks probleeme pole - eesmärk on silme ees ja tahe areneda meeletu.

Edasiste plaanide kohta ütleb kolmekordne maailmameister, et hetkeks võtab ta fitnesskarusselis hoo maha. Vaja on puhata ning nö. teritada kirvest. "Olen hetkel fitnessist väsinud," tunnistab ta ning lisab, et keskendub järgmisel hooajal klassikalisele kulturismile. "Tegelen ainult keha arendamisega, mitte kätel seismise või hüpetega." Küllap selleks, et vormi timmida ning isu tekitada.

Sööst klassikalise kulturismi maailma on Oleg Anissimovi jaoks siiski põgus ja ajutine. Juba 2018. aastal koduses Tallinnas toimuval MM-il tahab ta taas fitnessis lavalaudadele tõusta ning kodupubliku ees neljanda MM-tiitli võita.

Nii, et konkurendid, sellele mõeldes võiks Oleg - parafraseerides Arnold Schwarzzeneggeri Terminaatorit - öelda: I´ll be back...

Tallinnas. 2018. Kuldmedal kaelas.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.