Jõusaali uudised

Personaaltreeningute teerajaja Riku Aalto tõi Spartasse värskeid tuuleiile Soomest.

Riku Aalto Spartas: personaaltreeningu keskpunktis on klient

15:23 04. aprill 2013

Soome personaaltreeningute teerajaja Riku Aalto rõhutas Spartas peetud loengus, et personaaltreener on eelkõige treenitava mentor ning suunanäitaja.

Oulus elav Riku Aalto tõi Eestisse värskeid tuuleiile meie põhjanaabrite personaaltreeningute kultuurist. Tema sõnul on Soomes umbes 2000 litsentseeritud personaaltreenerit ja nõudmine selle ala spetsialistide järele on plahvatuslikult kasvamas. "Järjest enam on hakanud ka Soome suurfirmad hoolitsema oma töötajate tervise eest. Hiljuti telliti meilt korraga 600 personaaltreeningut," tõi ta kõneka näite.

Soomes kestab treeneri/kliendi koostöö kolmest kuust aastateni. "Minu pikim personaaltreeningu suhe kliendiga on kestnud juba 7 aastat," ütles Aalto ja defineeris täpselt ka personaaltreeningu olemuse: "Pikaaegne, hästiplaneeritud ja juhendatud treening, mille keskpunktiks on klient."

Koos püstitatud eesmärkideni

Aalto sõnul on personaaltreeneri tähtsaimaks ülesandeks pakkuda treenijale igakülgset tuge ja toetust jõudmaks koos püstitatud eesmärkideni. "Personaaltreeningu lõppemise järel peaks kliendile jääma palju infot oma isikliku tervise ning üldse tervislike eluviiside  kohta," sõnas kogenud lektor ning lisas: "Personaaltreening ei tohiks olla ühekordne sähvatus, vaid pikaajaline teekond ühiselt valitud sihtideni."

Riku Aalto tõi oma kogemustele toetudes välja, et personaaltreening on mõeldud inimestele, kellel on pidevalt kiire ning kes ise treenindes pole püstitatud eesmärkideni jõudnud. "Koos personaaltreeneriga treenides pääsevad treenitavad kindlamini ja turvalisemalt nautima treeningute vilju."

Tutvu Sparta personaaltreeneritega:

Broneeri aeg personaaltreeningusse:

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.