Jõusaali uudised

Foto: Erakogu
Argo Ader surumas kätt mr. Olympia Ronnie Colemaniga.

Argo Ader viis end Saksamaal kurssi jõusaali tulevaste trendidega

15:06 29. august 2010

 Meie jõusaali peatreener Argo Ader on naasnud Saksamaalt Essenist ülemaailmselt spordimessilt kotitäie muljetega. Uurime Argolt, mis trendid valitsevad tänapäeva spordiklubides? Missugused näevad välja uue põlvkonna trenažöörid? Mis uudist on spinnirataste maailmas?

 Kui Argo 5 aastat tagasi esmakordselt maailma spordimessile sattus, tundis ta ennast nagu Alice Imedemaal. Kõik oli võimas, huvitav ning inspireeriv. Tänavu Essenis oli teda vana kalana juba raskem millegagi üllatada. "Tahan lihtsalt hoida end kursis jõusaali varustuse arengutega," põhjendab Argo seda, miks ta soostus sõitma autoga vaat et Euroopa teise otsa, Saksamaale messile. "Olen käiguga väga rahul."

Trenažöörid töötavad kahes suunas

Argo sõnul oli tänavune messiväljapanek mahutatud 12 suurde halli. "Selle ala läbikäimine võttis aega umbes 4-5 tundi. Pärast olid jalad nii väsinud, et puusad lausa lõhkusid tuld," kirjeldab Argo messitamise pahupoolt.

Suurima tuleviku jõusaalide tõenäolise trendimuutusena torkas silma see, et trenažöörid hakkava töötama kahes suunas. Lahtiseletatult tähendab see seda, et kui siiamaani töötab näiteks rinnalt surumise trenažöör ainult ühtepidi - üles surudes, siis tulevikus lisandub sellisele masinale automaatselt teinegi mõõde - kangi allatoomisel rakendub sellele pidurdav jõud ning tuleb kõvasti pingutada, et kang tagasi alla rinnale saada. 
Samasugused põhimõtted hakkavad kehtima ka teiste trenažööride juures - topelt töö ja topelt kasu. Sõnaga kaks korda tõhusam tulemus. Argo sõnul on tähelepanuväärne ka selliste imevidinate hind. "Üks selline trenažöör maksab umbes 130 000 krooni," teab ta. Korraliku väikeauto hinna.

Trennirattad kalduvad kurvis vasakule-paremale
 

Uudiseid oli Saksamaal ka spinnisõpradele. Tuleviku trennirattad painduvad kaasa kurvetele, tõusudele ja laskumistele. "Kui treener käsib näiteks vasakule pöörata, kaldub kogu kogu ratas kenasti sinuga kaasa, imiteerides õiget rattasõitu ning sundides uusi lihasgruppe tööle."
Kindlaks jõusaali futuhitiks on meiegi saalis leiduva Power Plate´i taolised vibratsiooniseaded. "Just nende masinate kasutamises tõuseb inimeste teadlikkus," usub ta.

Argo sõnul toimus messipäevade ajal erinevaid esinemisi ning atraktsioone. Mõistagi demonstreeriti nonstop igasuguseid uusi rühmatreeninguid, millest suurima tähe staatusesse tõusis oodatult  Zumba, mis maikuus meiegi tunniplaani lisandub. Ja muidugi peeti messil erinevaid kulturistide näidisesinemisi ning minivõistlusi. Muuhulgas sai Argo ka jutule 8 kordse Mr. Olympia Ronnie Colemaniga ning surus mehega ka naljaga pooleks- heitluses kätt.
Kumb selle võitis? See vist polegi kõige tähtsam.

Võtke Argol julgelt jõusaalis nööbist kinni, uurige messiuudiseid ning küsige nõu kõikides jõusaali puudutavates küsimustes.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.