Uudiseid Spartast

Sparta sportlased Eesti meistrivõistlustel klassikalises lamades surumises

13:08 24. juuli 2023

Laupäeval, 15. juulil, võidutsesid nii Sparta naised kui mehed Eesti meistrivõistlustel klassikalises lamades surumises.

Kõikidele Eesti naisjõutõstjatele ootamatult tõusis oma kaalukategooria (-69kg) parimaks ning absoluutarvestuses teisele kohale, uue Eesti rekordiga 90kg, igapäevaselt klassikalise tõstmisega tegelev Paula Helena Kuklane. Tema järel Sparta naiste paremuselt teine, Anna Karolin, võitis uue Eesti rekordiga 91kg naiste kategooria 84+kg ning saavutas sellega ka absoluutarvestuse kolmanda koha. Naiskondliku arvestuse võit toodi koju koos -76kg kategoorias teise koha võitnud Hedi Haugiga.

Oma käe said võistlustel valgeks ka käesoleval aastal Spartaga liitunud noored Kirke Laugen (-69kg kategooria 7. koht) ja Kalli Kirisma (-76kg arvestuse 5. koht).

Meeste arvestuses hõivas kõrgeima poodiumiastme nii kaalukategoorias -120kg kui ka absoluutarvestuses Kaarel Kolter, tulemusega 215kg. Märkimisväärne on ka asjaolu, et Kaarel püüdis kolmandal katsel 220.5kg-ga ületada 10 aastat kehtinud Eesti rekordit, mis sai ka üles surutud, kuid tehnilistel põhjustel ära ei loetud. Tasub mainida, et Kaarel on endiselt juunioride eas, seega võib ilmselt temalt oodata suuri tegusid.

Meeskonddlik esikoht saavutati koos Valter Tambergiga, kes saavutas 170kg esikoha -93kg arvestuses, Kalju Abneriga, kolmas koht -93kg kategoorias 165kg tulemusega ning Kert Ustaviga, neljas koht kategoorias -93kg tulemusega 165kg.

Meestest olid veel võistlemas Paul Saks, Remy Taal, Sebastian Salumäe, Robert Järvpõld, Oliver Kõre, Eero Reppo, Ott Kiivikas, Kerdo Kruberg, Andreas Kivastik (-120kg kategooria 3. koht).

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.