Uudiseid Spartast

Sparta Suvepäevad Margusel ja pildigalerii

13:22 10. juuli 2023

Nädalavahetusel toimusid Otepääl, Marguse Spordibaasis Sparta Suvepäevad. Kohale sõitis üle 70-ne spartaka, kes nautisid üheskoos trenni tegemist, muid lõbusaid tegevusi ja pidu!

Reedel kogunesime kõik Otepääle, jagasime kätte laagrisärgid, mille seljalt leidis seekordse laagri moto: Ilm ei sega heinategu, ammugi veel suvitamist! Kui särgid käes, panime end valmis Kääriku matkaks. Tublimad matkajad võtsid ette 11 km teekonna, teised piirdusid 4.3 km jalutuskäiguga ja suundusid peale seda jõusaali ringtreeningusse. 

Kui trenn tehtud, siis nautisime üheskoos head toitu ja esimese päeva lõpetasid legendaarne teatevõistlus ja mälumängud. 

Teine päev algas hommikusöögiga ja jätkus mõnusalt rahuliku joogaga. Seejärel panime end valmis Pühajärve jooksuks, kuhu osad spartakad läksid esikohti püüdma (edukalt!) ja teised niisama rada nautima või joogipunkti ergutama. Enne jooksu tegi Maris Kajari kõikidele sportlastele kiire soojendusvõimlemise, seejärel kostitas ilmataat omaltpoolt sahmaka vihmaga ja jooks võiski alata! Meeste esikoha noppis Leonid Latsepov, kes juba 3.kilomeetril otsutas kiirendada ja finišeeris ajaga 32:40.7 uhkes üksinduses. Naistest võttis sel aastal juba kolmanda järjestikuse Maru Järvejooksude sarja etapivõidu Helen Bell, kes ajaga 39:34.6 oli üldarvestuses 26.kohal ja edestas finišis teisena lõpetanud Kertu Kula üle kahe minuti. Traditsioonilisele 10,7 km pikkusele järveringile ümber Pühajärve tegi sel korral tiiru peale 528 jooksjat ja ka kõndijat, mis on üle viiendiku rohkem kui eelmisel aastal.

Kui distants kõigil läbitud, suundusime Marguse Spordibaasi lõunasöögile ja seejärel ootas ees Sten Põldsammi loeng "Kuidas valmistuda 100-aastaste kümnevõistluseks". Sten rääkis, kuidas saaksime elada võimalikult pikalt täisväärtuslikku elu, kus ka 90-aastasena ei valmistaks näiteks lapselapselapse süllevõtmine probleeme. Kui tarkused kogutud, tegi Tiina Mikk sportlastele 30-minutilise dünaamilise venituse ja kui arvaks, et seejärel saabus magus lõunuinak, siis... Algas Rainer Rebase tantsutrenn! Aga Rainerilt saadud energiaga polegi uinakut vaja ja peale tantsulkat liikusime kõik sauna. 

Õhtu lõpetas ühine pidulik õhtusöök, kus jagasime parimatele auhindu (aitäh Tilk! looduskosmeetika), nautisime üksteise seltskonda ja toredaid vestluseid. Siis keerasime muusika kõvemaks ja pidu kestis hommikuni!

Pühapäeval võtsime rahulikult. Alustasime päeva toeka hommikusöögiga, seejärel mõnus jooga ja tublimad liikusid Pühajärve Pargitriatlonile. Triatloni naiste esikolmiku moodustasid Sparta sportlased- Triin Gede, Marge Kikas ja Marit Tarm. Meeste arvestuses sai spartakas Stever Juhandi kolmanda koha. 

Kokkuvõttes olid suurepärased suvepäevad ja kohtume juba aasta pärast Otepääl! 

Kes soovib samuti Marguse Spordibaasis sportlikult aega veeta, siis juba 24.07-30.07 toimub FitCamp. Loe lisa SIIT.

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.