Uudiseid Spartast

Karmen Kaljula astus jõutõstmise EMil kaks korda poodiumile

11:09 10. mai 2023

Euroopa Meistrivõistlustel kaalukategoorias -76 kilo võistelnud Karmen Kaljula triumfeeris lamades surumises ja tuli jõutõmbes kolmandaks. 

Kirsiks tordil olnuks kogusummamedal, mis oli haardeulatuses. "Kogusummamedalist jäi sama napilt puudu nagu eelmisel aastal. Nii see okas iga kord hinge jääb.” Neljanda koha võit tuli kogusummaga 565kg, mis on Kaljula isikliku rekordi kordamine. Pronksmedali võiduks piisanuks vaid 2.5kg suuremast kogusummast.

Karmeni tulemused: kükk 200kg, lamades surumine 160kg, jõutõmme 205kg. Kogusumma 565 kg. 

Karmen võtab võistlused ja saadud tulemuse väga ilusasti kokku:"Iga võistlus toob mind tagasi minu teekonna algusesse, mil parimatest parimatega poodiumil seismine polnud isegi unistus, polnud lootus, polnud eesmärk. Aga midagi siiski oli, salajane usk iseendasse. Tagasi mõeldes on isegi naljakas, sest isegi kui salaja unistasin, siis polnud mul aimugi, kui palju tööd ja vaeva see kõik nõuab.  Aga aeg on mööda läinud ja see oleks mööda läinud niikuinii. Öeldakse, et aeg lendab, kui sul on lõbus ja nii mulle tundubki. Ma armastan seda, mida ma teen ja olen õppinud hindama ka neid hetki, mis esitavad väljakutseid.

Ma ei ole seda usku, et "kõik juhtub põhjusega" aga ma usun seda, et asjadele on võimalik vaadata erinevate nurkade alt.

Keegi ei teine ei tea seda, mis täpselt viis mind Euroopa Meistrivõistlustel 4. kohani kogusummas, 1. kohani lamades surumises, 3. kohani jõutõmbes.. aga mina tean. See oli raske ja keeruline tee ja ma tulin tugevamana välja, aga siiski okas jäi hinge. Ma võin enda peas igati objektiivselt tagasi vaadates öelda, et ettevalmistus selle võistluseni oli raske ning isikliku parima kogusumma kordamine on kordaminek aga ma pean ka tunnistama, et ma tahtsin seda kogusumma medalikohta. Väga tahtsin ja mul on kahju, et see ei õnnestunud. Ma tean aga ka seda, et kui oleksin saavutanud pronksmedali,  oleksin tahtnud hõbedat. Kui oleksin saanud hõbeda, tahtnuks kulda. Kulla puhul, tahtnuks suuremat kogusummat, kõikide alade kuldmedaleid, isiklikke parimaid tulemusi,  Euroopa või Maailmarekordeid...

Las see okas seal hinges siis olla, natuke on valus ja kriibib aga teeb alandlikuks ja edaspüüdlikuks."

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.