Uudiseid Spartast

Laienev Sparta kergejõustikukool kutsub treeningutele Tallinnas ja Sakus

10:40 25. august 2022

Kuuendat hooaega alustav Sparta kergejõustikukool laieneb Tallinna kõrval ka Sakusse. „Kui vaja, aitame talendika sportlase olümpiani välja,“ kõlab treenerite Marius Undi ja Maile Mangussoni ambitsioonikas moto .

Kergejõustikukooli teenekaim juhendaja Marius Unt sõnab, et Sparta trenniperes leidub – vastavalt vajadusele ja võimekusele - ruumi kõigile uutele tulijatele. „Meil käib treeningutel noori Tallinnast Tabasaluni, nüüd siis ka Sakust ja selle ümbrusest,“ ütleb Unt ja lisab, et vahemaad pole tänapäeval ju mingi probleem.

Algava hooaja sümpaatseimaks uuenduseks on see, et Sparta kergejõustikukooliga on ametlikult liitunud Saku treeninggrupp, mille juhendaja Maile Mangusson on sealkandis juba aastaid lapsi väledalt jooksma õpetanud.

„Plaanime Tallinna ja Saku vahel viljakat trennialast koostööd teha ja ühiselt ka võistlustel osaleda,“ ütleb Mangusson.

Selline on trennisünergia Sparta võtmes.

Lisaks Undile ja Mangussonile viivad Sparta kergejõustikukoolis treeninguid läbi Reigo Jörsi ja uue entusiastliku jõuna Roland Jaamu.

Nutivabad laagrid ja palju trenne värskes õhus

Kogenuima kaardiväe - Undi ja Mangussoni-  treeningplaanides tegelevad nooremad, 1.-3. klassi lapsed ÜKE suunitlusega mitmekülgsete treeningutega, natuke vanemate laste jaoks tuleb päevakorda aga juba spetsiifilisematele aladele keskendumine.

„Kui vähegi võimalik, toimuvad treeningud nii Tallinnas kui Sakus metsas värske õhu käes,“ rõhutab Marius Unt.: „Talvel kolime pallimängusaalidesse või kergejõustikuhalli.“

Kõik koolivaheajad kavatseb Sparta kergejõustikukool sisustada laste nutivabade laagritega – peamiselt Lõuna-Eestis Otepää lähistel Marguse spordibaasis, kus laagrilised saavad areneda võimalikult mitmekülgselt – lisaks suurele kogusele värskes õhus liikumisele mängitakse erinevaid mänge, matkatakse, nuputatakse ja eteldakse.

„Tahame propageerida sportlikke eluviise ning populariseerida noorte seas spordialade kuningannat – kergejõustikku,“ kinnitavad Unt ja Mangusson nagu ühes suust ja lubavad põnevat tegemist leida nii algajatele kui edasijõudnutele. Treenerite heast tööst kõnelevad ka esimesed Eesti meistrivõistlustelt võidetud medalid!

„Kui aga meie võrku satub tõeline talendikas sportlane, siis oleme valmis aitama ta nõu- ja jõuga kasvõi olümpiale välja,“ on treenerid tarmu täis.

Tallinnas toimuvad treeningud sügisel ja kevadel Järve terviserajal, Nõmme-Harku terviserajal (kogunemine, riietumine ja pesemisvõimalus Sparta spordiklubis), talvel aga Audentese ja Lasnamäe kergejõustikuhallis.

Sakus toimuvad treeningud Saku spordikeskuse staadionil, terviserajal ja spordikeskuse saalis.

 

Rohkem infot:

TALLINN

Marius Unt

e-post: mariusunt@gmail.com

tel 5103307


SAKU

Maile Mangusson

e-post: mailemm@hot.ee

tel 53487489

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.