Uudiseid Spartast

Sparta jooksjad on tänavu võitnud 11 Eesti meistrivõistluste medalit

22:28 21. juuli 2022

Sparta jooksugrupi treeneri Toomas Tarmi sõnul on tema hoolealuste senine hooaeg kulgenud edukalt. "Seni peetud viitest Eesti meistrivõistlustest (sise, kross, 10km, poolmaraton ja EMV staadionialadel) oleme võitnud 11 täiskasvanute individuaalmedalit," ütleb Tarm.

Tarm tõdeb, et sel aastal on medalisaagi eest hoolitsenud 4 sportlast: Pille Hinnil on 5 medalit, Leonid Latsepovil, Roman Fostil ja Helen Bellil kõigil 2. "Sealjuures on Leol meie ainuke täiskasvanute meistritiitel – siseEMV 3000m jooksust."

Sparta tiimid said ka 3 medalit teatejooksude meistrivõistlustelt. Nii  4x1500m meeskond kui 3x800m naiskond tulid Eesti meistriteks, lisaks meeste teise võistkonna hõbemedal.

"Poodiumile on jõudnud ka noored, kelledel on seni toimunud kolmed tiitlivõistlused (sise,  kross, ja EMV staadionialadel) Klubi edukaim on  Oliver Annus, kellel on U20 vanuseklassis 2 Eesti meistritiitlit- nii talvises 3000m jooksus kui krossis, lisaks viimati 2 hõbedat suvistelt meistrivõistlustelt nii 1500m kui 5000m distantsilt," kõneleb teenekas treener ja lisab, et mõned päevad tagasi tõi Oliver 3. ja 4.koha Balti meistrivõistlustelt.

"EMV medaliteni on jõudnud veel Kert Kask(U23) ja Siim Gross(U16), ka U14 ja U16 vanuseklassi tüdrukud ei jäänud Rakveres toimunud noorte meistrivõistlustel medalitest kaugele. Eesti hooja edetabelit juhivad 5000 ja 10 000m distantsil  Leonid ja poolmaratonis Roman. Lisaks on Leonid 2 alal - poolmaratonis ja 10km maanteejooksus- edetabeli 2. Hiljuti parandas Leo Belgias oma 5000m rekordit ligi 10 sekundiga, saades ajaks 14.08,61, mis tõstis ta hooaja edetabeli kindlaks liidriks ja Eesti kõigi aegade edetabeli esi 30sse," loetleb Tarm.

Naiste hooaja Eesti edetabelis on Pille poolmaratonis 2. ja 10km maanteejooksus 3.,  Helen 1500m 3.

Ka rahvajooksudelt on ette näidata häid tulemusi. "Lisaks eelmainitud neljale tipule on häid jookse teinud Sander Jürs, Riho Kirsipuu, Sergei Rjabõskin ja Peep Jalakas, staadionirajal 400 ja 800m distantsidel Kristo Ivask. Paljud  Sparta jooksjad on jõudnud  erinevatel võistlustel oma vanuseklassi poodiumile, rääkimata isiklikest tipptulemustest ja õnnestumistest."

Hooaja teise poole tähtsamateks kodusteks võistlusteks on meistrivõistlused 10 000m jooksus ja maratonis. "Kohe on ees ootamas Balti MV, kus Sparta jooksjatest koondises Leonid(5000m) ja Helen(1500m). Sügisel on ees ootamas Balti MV ja Euroopa MV krossijooksus, kus samuti mitmel meie jooksjal võimalus koondisse pääseda. Kõige tähtsam võistlus ootab ees 15.augustil, kui Roman Fosti on Euroopa meistrivõistluste maratoni stardijoonel. Eesmärgiks kõrge individuaalkoht ning esikolmikukoht Eesti meeskonnaga.

Au ja kiitus kõikidele jooksjatele ning meie treeneritele, üritame jätkata sama edukalt!"

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.