Mida räägitakse Spartast

Foto: Artjom Fraiman
Epp Mäe ootab pikisilmi septembri keskel startivat MM-i.

Epp Mäe laob Spartas vundamenti MM-i kullaks

20:25 28. august 2022

Septembri keskpaigas Serbias toimuvaks maadluse MM-iks Spartas valmistuv Epp Mäe sõnul läheb ta tiitlivõistlustele kuldmedali järele.

Epp Mäe rassib Sparta jõusaalis trenni teha – sikutab trenažööre ning tegeleb oma lemmikkohas – kanginurgas, sealsamas kus oma tiitlivõistluste vormi lihvib tõstja Mart Seim – kilogrammide kogumisega. Kõrval hindab harjutuste sooritamise kvaliteeti põhiliselt Soomes elav ÜKE-treener Levi Earl.

„Mida lähemale tiitlivõistlused, seda rohkem on Levi siin minu kõrval kohal,“ kiidab Epp oma juhendajat.

Muidugi on Levi Earl aastaringselt kursis oma hoolealuse arenguga, sest videosilla ning erinevate äppide abil analüüsib ta pidevalt Epu arengukõverat.

Epp on toibunud eelmise aasta lõpus saadud põlvevigastusest ning tunnistab, et pärast 2015. ja 2019. aastal MM-il saadud pronksmedaleid on ta isu pidevalt kasvanud ning nüüd ei rahulda teda vähem kui kullavõit.

Ainsana tunneb puudust „trennimurust“

Sparta jõusaali näol on Epp leidnud endale tõeliselt mõnusa trennikodu. Ta on mitmel korral tunnistanud, et talle meeldib siinne trenažööride lai valik ning teiste alade tippudega koos treenimine.

Sageli on Epp saanud Spartas kuldaväärt nõuandeid tõstetrenni tegevate Mart ja treenerist isa Alar Seimiga. „Saan nendelt palju tehnilisi näpunäiteid“.

Ometi saab aga head veelgi paremaks muuta. Kui midagi Sparta „kangiparki“ juurde soovida, siis ootab Epp pikisilmi maadlejate jaoks olulise „trennimuru“ hankimist Spartasse. „Seal oleks väga hea kelku lükata ja tõmmata - see on maadleja jaoks ülioluline harjutus,“ ütleb ta.

Kohusetundlikult treeningpäevikusse kõik tulemused kirja paneval Epul pole raske välja tuua ka oma isiklikke rekordeid kangide maailmas. Tema maast jõutõmbe laeks on 135 kilogrammi ning et rinnalevõtu tippmargiks 86 kilogrammi.

Epp Mäe läheb Serbia pealinnas Belgradis maadlusmatile 13. septembril.

Kuula! Sparta podcasti külaliseks on Epp Mäe