Rühmatreeningute uudised

Maiu Väli jõululauasoovitused: vähem, aga maitsvalt!

16:56 16. detsember 2020

Särtsaka zumbatreeneri Maiu Väli lemmikroaks on madalal temperatuuril küpsetatud kalkun. Spordivaesel ajal soovitab ta palju ringi liikuda. "Kevadel tahame me ikka endiselt oma riietesse mahtuda," on ta optimistlik ja lisab, et ükski viirus ei kesta igavesti.

"Kuna viiruse tõttu on rühmatreeningud keelatud ja samuti pole enamusel inimestel plaani tähistada pühi kaunilt riietatuna peenetes paikades, on oht, et liikmisharjumused jäävad unarusse," kõneleb Maiu ja lisab, et tegelikult peaks juba praegu mõtlema rannahooaja saabumisele.

"Viirus ju kaob ükskord nagunii ja kevadel tahame me ikka endiselt oma riietesse mahtuda," on ta optimistlik ja kutsub üles pühade ajal mõistlikule kõhu kinnitamisele. "Sööge maitsvat, aga koguseliselt vähem," kutsub ta üles mõõdukusele.

Maiu pere armastab liha ja värsket salatit ning seepärast tema enda jõululaualt ehk päris traditsioonilisi roogasid ei leia. "Tegelikult ma väga ootan seda hetke, kus saan suure uhke kalkuniprae ahju panna ja pikale lauale toitu serveerida," unistab ta ja lisab muiates:  "minu pere ei söö eriti verivorsti, tangaineid, sh. ka saiatooteid ja kartulit, seega olen nad vist enda maitse järgi ära koolitanud."

Küll on aga alati laual klassikalised jõuluroad, kui vanavanemate pool kogunetakse. "Seega ka kõik traditsiooniline Eesti jõulutoit saab ära maitstud," kinnitab särtsakas zumbatreener.

Lemmikroaks vana hea kalkun

Maiu enda lemmikroog on madalal temperatuuril kaua küpsenud ahjukalkun ja roheline salat, mis koosneb Frizelllast, tomatist, kurgist, avokaadost. "Kalkunipraad maitseb alati kõigile ja salat teeb laua värviliselt rõõmsaks."

Jõulude ja aastavahetuse ajal tasub Maiu arvates minna loodusesse liikuma. Tempo saab igaüks ise otsustada! "Üks väga vahva mäng looduses on Geopeitus," teab ta.

Seda mängis Maiu ise esimest korda 2020 aasta kevadel, kui kõik viiruse tõttu garantiinis olid. "Metsas oli väga lahe aardeid otsida!," soovitab ta sama tegevust teistelegi.

Kuna Maiu tegeleb veidi ka fotograafiaga ja naudib loodusfotode tegemist, siis soovitab ta seda tegevust kõigile. "Väga rahustav on matkarajal jalutada ja seda kõige huvitavamat fotot jahtida," ütleb ta ja tunnistab, et tema lemmik on Kõrvemaal asuv Jussi matkarada. "Seal on alati midagi põnevat, mida pildistada."

Jõulud veedab Maiu sel aastal oma kodus koos abikaasa ja lastega. "Grillime liha kõik koos õues ja pärast küpsetame piparkooke toas, et oleks tegevust, et ei istuks niisama toidulaua taga," räägib ta ja lisab: "Kindlasti kuulub meie pere traditsioonidesse saunaskäik ja kui lund on, siis ka saunakuumast lumme hüpped."

Kuniks grupitrennid on keelatud, käib Maiu metsas jalutamas ja jooksmas.

Kindlasti kuulub ta pühadeaja sisse ka uute Zumbatantsude koreograafiate väljamõtlemine, et siis jaanuaris täie energiaga uuesti alustada trennidega!

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.