Rühmatreeningute uudised

Bujinkan sobib nii meestele kui ka naistele.

Jaapani võitluskunstide ametlik dojo nüüd Spartas!

10:17 23. mai 2011

Sparta tunniplaan on saanud täiendust Jaapani võitluskunstide organisatsiooni Bujinkan Budo Taijitsu ametlike dojo treeningute näol.

 "Tegemist on huvitava lisavõimalusega, kus on võimalik oma keha tundma õppida teiste huvitavate nurkade alt," kõneleb 5 dan vööastme omanikust treener Indrek Järv, kelle on hetkel ainukese eestlasena Bujinkan Shidoshi (õpetaja) litsents.

Indreku sõnul õpitakse tundides kukkuma ja veerema nii nagu seda peaks tegema õues, samuti vastast heitma, löökide eest ära liikuma, vajadusel ka vastu lööma, keha loomuliku liikumise mehaanikat, närvipunkte, lukke ja palju muud tundma. "Treeningute intensiivsus ei ole väga suur, aga vaatamata sellel pole seda lihtne kohe järgi teha."

Tund sobib igas vanuses huvilistele

Tundides kasutatakse ka väga palju traditsioonilisi Jaapani relvi (dojos on ainult puust ja/või pehmed relvad lubatud), et leida väljapääs ka olukordades, kus vastasel või endal on midagi analoogset kasutada.

"Kasutusel on eri pikkustega kepid, noad, mõõgad, nöörid, odad, heiterelvad ja palju muud," ütleb Indrek ja kinnitab, et Bujinkan Budo Taijutsu õpetused arvestavad alati sellega, et vastane on tõenäoliselt meist kiirem, tugevam, suurem, relvastatud ja enamus juhtudel pole ta üksi.

Just seetõttu sobib Budo Taijutsu absoluutselt iga vanuses huvilistele nii meestele kui ka naistele, sõltumata nende kehalisest ettevalmistusest.

Broneeri aeg ja ole kohal!

Bujinkan kohta saab lisaks lugeda dojo kodulehelt http://bujinkan.ee

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.