Liikmete kogemusi

Leonid Latsepovi muljed treeninglaagrist ja uued eesmärgid

11:36 04. aprill 2023

Sparta jooksugrupi liige Leonid Latsepov jagab muljeid Lõuna-Portugali treeninglaagrist ja räägib edasistest plaanidest.

Leonid, kuidas laager läks? Kas püstitasid laagriks ka mingid konkreetsed eesmärgid ja kas õnnestus need ka täita?

Terve märtsikuu veetsin treeninglaagris Lõuna-Portugalis: 10 päeva Monte Gordos ning 20 päeva Praia de Falesias. Monte Gordos toimus samal ajal Sparta jooksugrupi ühislaager. Tänu meie klubi osavatele treeneritele Maile ja Toomasele oli laager väga hästi korraldatud, treeningud mitmekülgsed ning vabaaja üritused lõbusad. Falesias oli minu treeningpartneriks eesti keskmaajooksja Deniss Šalkauskas. Laager läks väga hästi. Treeningplaan sai täidetud 100%. Treenisin suure koormusega ning loodan, et tehtud töö toob varsti oma viljad.

Milline näeb üks "tavaline laagripäev" välja?

Treeninglaagris on väga oluline järgida kindlat päevakava ning taluda rutiini. Äratus on tavaliselt kell 7, millele järgneb hommikusuplemine ning hommikusöök. Esimese treeninguga alustan kell 10. Kella 13 paiku on lõuna ning 16:30 algab teine trenn. Peale õhtusööki toimub väike koosolek, kus võetakse päev kokku ning arutatakse järgmise päeva plaane. Tihti mängitakse kaarte, lauamänge või vaadatakse spordiülekandeid. Treeningute vahel ei unusta ma ka oma tööülesanded ära täita. 

Kui võrdled Keenia ja Portugali laagrit, siis mis on suurimad erinevused?

Jaanuaris olen käinud treenimas kõrgmäestikus Keenias, Iteni külas. Portugalis elasin aga mererannikul, kus treenida on oluliselt kergem kui mäestikus. Suurim erinevus on selles, et Iteni jooksurajad on kivised ja tolmused, maastik on mägine ning siledaid asfaltteid on vähe. Portugalis saab aga sileda pinna peal palju joosta. Lisaks on nii Monte Gordos kui ka Falesias olemas staadion, krossirada ja jõusaal. 

Iteni suur eelis on aga selles, et seal saab treeningpartnereid kiiresti leida ning grupis treenida. Peale seda on seal massaažiteenused odavad, söök tervislik ning elamine lihtne ja mugav.

Kuhu edasi? Millised jooksuplaanid järgmiseks on?

Hooaja esimene maanteejooks ei läinud mul kõige paremini. Jooksin 2. aprillil Berliini poolmaratoni ajaga 1:04:50, kuid lootsin enamat. Nüüd on kogu tähelepanu suunatud 23.aprillil toimuvale Hamburgi maratonile, kus sihin aja alla 2:15.

 

Palju edu Leonidile Hamburgi maratoniks! Leo tegemistega saad kursis olla tema Instagrami kontol. Sparta jooksugrupi kohta loe lisa SIIT.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.