Liikmete kogemusi

Foto: Kaspar Saaremets
Argo Ader peab Jaana Vallmanni tõeliseks trennifänniks.

"Trennihoolik" Jaana Vallmann naudib Sparta sõbralikku atmosfääri

17:03 07. mai 2015

Spartas treeniv Jaana Vallmann on ühtviisi vaimustunud nii tantsutreeningutest, bikiini fitnessis kui ka maratonijooksust. „Tõeline „trennihoolik“,“ kiidab oma hoolealust treener Argo Ader.

Jaana Vallmann on kui tõeline tulesäde, kes kõiki enda ümber hea tujuga nakatab. Kunagi TTÜ tantsutüdrukute grupis saadud armastus tantsimise vastu on veelgi süvenenud ning uusi vorme leidunud. Argipäevadel kustutab ta oma liikumisjanu Sparta treeningutel, nädalalõppudel võib teda kohata mõnes ööklubis peole hoogu andmas.

Sparta rühmatreeningute plaan pakub Jaana sõnul tegemist igale maitsele, ta enda absoluutne lemmik on Marius Undi juhitud IntervallVentti. Higi, veri ja pisarad, nagu Marius ise on kunagi oma seda treeningut on iseloomustanud. „Venttist olen saanud tõeliselt hea füüsilise koormuse ning vastupidavuse,“ kõneleb Jaana ning toob eraldi välja Mariuse vaat et klassikaks kujunenud motiveeriva utsitamisoskuse.

Teiseks rühmatreeningute hitiks on Jaana jaoks Maris Kajari juhitud Zumba-treening. Tund aega puhast naudingut ja adrenaliini.

„Zumba on tõeliselt aktiivne ja kiire treening, kus aeg lendab linnutiivul,“ ütleb Jaana ja toob eraldi välja treeneri ülevoolava energia. „Maris on alati rõõmsas tujus ja see kandub üle ka treenijatele.“ Jaana lemmikosa on aga Zumba-tunni lõpp, kui Maris palub alati treenijatel silmad kinni panna ning soovib midagi ilusat.

Soovib tänavu proovida jooksumaratoni

Jaana on läbi ja lõhki sporditüdruk. Kunagise odaviskekuulsuse, vabariigi meistri Charles Vallmanni lapselapsena oli kergejõustik ka tema esimeseks kiindumuseks. Kuidas siis muidu. Tõsi, Jaanat on alati paelunud jooksualad ning Spartas on ta asunud ka oma vastupidavust arendama. „Soovin ennast sellel suvel proovile panna elu esimesel maratoni,“ kõneleb ta ning mõlgutab mõtteid osaleda aegajalt ka Sparta jooksutreeningutel.

Kui särtsakas piiga just parajasti ei jookse või zumbata, võib teda lausa paaril korral päevas kohata jõusaalis Argo Aderi käe alla kaloreid põletamas. Eks ikka selleks, et astuda sügisel bikiini fitnessi kategoorias ka lavalaudadele oma trimmis keha demonstreerima. Treener Argo Ader on veendunud, et sellise töökuse ja spordifanatismiga on see tema jaoks vaid kättevõtmise asi. „Jaana on tõeline „trennihoolik“, kellele meeldib oma keha eest hoolitseda ning füüsilist koormust nautida,“ kiidab kogenud juhendaja oma hoolealuses ülevoolavat energiat.

Aga mida arvab Jaana Spartast? „Olen oma elu jooksul käinud küll vist kõikides Tallinna klubides ja võin kinnitada, et Sparta on nendest kõige kodusem,“ puistab ta komplimente nagu varrukast ning märgib eraldi ära kogu klubis valitseva sõbraliku õhkkonna, mis algab juba administraatorite juures ning jätkub jõusaalis.

„Siin on number 1 kollektiiv,“ on ta veendunud

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.