Liikmete kogemusi

Sparta suusagrupi eksootlisisim liige - Šiva Indiast.

Vapper hindu Šiva ammutab Sparta treeneritelt suusanõu

10:01 07. veebruar 2013

Kuidas sobivad omavahel kokku suusatamine ja üks vapper hindu? "Suurepäraselt," kinnitab Sparta suusatreenerite käe all ala nippe õppiv Indiast pärit rõõmsameelne Sivalingam Arunachalam ehk - nagu ta ise ütleb - lihtsalt Šiva.

Laupäevahommikune Järve mets on uniselt vaikne. Vaid üksikud lumeräitsakud langevad puude okstelt ning Sparta treenerid Jaanus Teppan ning Eiko Toom jagavad esimestele sõitjatele valjuhäälselt nõuandeid.

Korraga ilmub justkui nõiaväel põõsastest välja šokolaadikarva palge ning valgeid klaveriklahve meenutava hambareaga pikk mees, käes suusad ja kepid ning tervitab kõiki kohalolijaid valjuhäälselt. Hetkeks tundub, nagu Järve metsaalune oleks muutunud grammi võrra valgemaks, rõõmsamaks kindlasti.

"Meie suusagrupi eksootiliseim liige, Indiast pärit," tutvustab Teppan tulijat uhkusenoodiga hääles. Indiast? Maalt, kus liiguvad ringi elevandid ning ainsana leidub jääd turistide klaasidesse valatavast karastusjoogist? Kuidas see on võimalik?

Armastab sporti - kriketist suusatamiseni

"Mul on pikk nimi, lihtsam on kutsuda mind Šivaks. Tead küll, nagu sellel jumalal," naerab energiline hindu nakatavalt ja sirutab tervituseks käe. Tõsi, hindude püha jumala Šiva kombel tal tiigrinahka seljas pole, küll aga ehtne suusakombinesoon. "Mõtlesin, et mis ma ikka varustust laenutan, parem ostan endale ise korralikud vahendid, "ütleb Šiva imetlusväärselt puhtas eesti keeles.

Šiva on pärit Lõuna-Indiast Salemist, linnast, mis on kuulus muuhulgas naiste seas nii populaarsete hõbedast jalakettide tootmisest. "Eestisse kolisin umbes seitse ja pool aastat tagasi," kõneleb hindu ja lisab muheledes, et eks põhjuseks oli ikka armumine eestlannasse. "Mulle väga meeldib eesti keel," toonitab Šiva, kes töötab praegu ühes finantsteenuseid pakkuvas Norra firmas ning õpib TTÜ-s magistrantuuris.

Šiva peab ennast läbi ja lõhki sportlikuks inimeseks. Tubli hinduna on ta isegi Tallinnas leidnud võimaluse harrastada oma kodumaa lemmikmängu - kriketit. "Käime hipodroomil oma seltskonnaga mängimas," sõnab ta.

Umbes paar aastat tagasi pani ta esmakordselt alla suusad ning nende lummuses on ta tänaseni. Isegi eeskuju on ta leidnud selle põhjamaise ala harrastajate hulgast. "Minu lemmiksportlane on Andrus Veerpalu," tunnistab sportlik hindu ja kinnitab samal ajal suuski saabaste külge.

Teppan: tahe on Šival vägev!

Sparta treenerite poolt laupäeviti läbiviidud algajate suusakursused sobivad Siva plaanidesse nagu võisilm pudrukaussi. "Tahan Jaanus Teppani käe all selgeks saada vabatehnika," ütleb ta rõõmsameelselt ning tunnistab, et ise Pirital klassikastiilis ukerdades oli ta rohkem pikali kui püsti. Ah jaa, üks särav siht on tal veel silme ees. "Unistan Tartu suusamaratoni läbisõitmisest," paljastab ta oma lähima eesmärgi. See võiks juhtuda juba järgmisel aastal.

"Šiva edusammud on tohutud," kiidab eksootilise suusahundi või peaks ütlema suusatiigri tahtejõudu ja sihikindlust kogenud Teppan. "Alguses siia tulles ei püsinud ta püstigi, nüüd aga võtab julgelt kurve ning oskab pidurdada. Ma ei muretse tema pärast," jagab kogenud treener hindu suunas kiitust ja jätkab: "Tahe on tal vägev. Ta oleks võinud esimeste kukkumiste peale käega lüüa, aga ta tõusis püsti, pühkis lume näolt ja sõitis edasi."

Naeratades. Küllap on meil kõigil Šiva tahtejõust eeskuju võtta. Kas pole?

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.