Liikmete kogemusi

Foto: Erkki Kesa
Treener Egle Eller-Nabi näitab Kairit Tuhkanenile ette, kuidas õigesti treenida.

Kairit Tuhkanen muudab Sparta abil elustiili sportlikumaks

14:38 07. juuni 2012

Laulja ja jumestuskunstinik Kairit Tuhkanen, keda tuntakse ka Niki nime all, on otsustanud meie treeneri Egle Eller-Nabi abil elus ette keerata uue, sportliku lehekülje.

Kairit Tuhkanen oli kuni selle kevadeni spordist suhteliselt suure kaarega mööda kõndinud. "Aeg-ajalt olen endamisi mõelnud, et peaks minema trenni, aga see on ära jäänud mingite inimlike põhjuste tõttu - kord pole olnud õigeid riideid, kord puuduvad korralikud jalanõud," kõneleb Kairit, kes Spartasse tuli oma hea sõbranna, treeneri Egle Eller-Nabi soovitusel.

"Kui Kairit esimest korda mulle rääkis võistlustel, et ei tea peaks vist ise ka trenni tulema, lasin selle ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Ausalt ma lihtsalt ei uskunud, et seda tõsiselt mõtleb – olen treener juba aastaid ja loendamatu arv kordi püüdnud teda trenni meelitada," meenutab Egle ise nende sportliku koostöö algust.

Egle rõõmuks panid nad juba mõni aeg hiljem paika trenniaja ja keha näitajate mõõtmise Spartas. "Mõtlesin endamisi, et ega ma ennem ise dresse selga ei pane, kui Kairit ikka kohal on. Rõõm oli suur, kui Kairit astuski reipal sammul oma uutes Reeboki riietes spordiklubi uksest sisse."

Egle kutsus oma sõbranna algatuseks oma noorte showtantsu trenni. "Veel enne saali sisenemist hoiatas Kairit administraatorit: „ma lähen trenni – olge valmis kiirabi kutsuma!“"

Kairiti sihiks on tõsta kehatoonust

Esimesed mõõtmised näitasid, et Kairiti kehalised näitajad on väga head. Sparta jõusaali peatreeneri Argo Aderi abil läbi viidud protseduur näitas, et Kairit kaalub oma 174 cm pikkuse juures 60,3 kilogrammi ning tema kehamassi indeks on 20. Sparta uue kehakoostise indeksi määramise aparaadi abil sai Kairit teada, et ka kehas on rasva 24,9% ning et ta lihasprotsent on 41,8. "Kehatüüp on Kairitil normaalne," tõdes paljunäinud Ader.

Nii Kairit, kui ka Egle tõdesid, et selliste numbrite taustal pole tal tegelikult vaja kaalu langetada. Egle sõnul on eesmärgiks pigem tõsta veidi lihastoonust.

"Minu isiklikuks eesmärgiks Kairiti puhul on tuua ta tervislikuma eluviisi juurde. Treeningud ja sport ei mõju positiivselt mitte ainul kehale, vaid teevad kogu olemise rõõmsamaks. Esimesed trennid ongi kõige raskemad, aga mida aeg edasi, seda lihtsamaks läheb," ütles Egle ja lisas, et kõige raskem on algajas treenijas tekitada trenni harjumust. "Püüan selles osas Kairitil kätt pulsil hoida. Siiani on ta tubli olnud ja isegi kui ta treeningsaali pole jõudnud mingil põhjusel (nendel kordadel on tal väga palju põhjendusiJ) siis on ta lubanud kodus treenida. Mina usun, et saame Kairitist tõelise spordiarmastaja."

Kairit ise ei salga, et tahab jõuda jaanipäevaks tõelisse bikiinivormi. "See on minu jaoks väga erutav väljakutse."

Treener Egle ütleb kõrvalt, et see eesmärk on kindlasti saavutatav.  Annab veel Kairitile mõne julgustava juhtnöödi kaasa: "Vaja on vaadata vaid peeglisse ja kaal üldse ära peita - see tekitab vaid asjatut stressi."

Loe veel:

Egle trenniblogi, kus oma kogemusi vahendab ka Kairit Tuhkanen

Vaata veel:

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.