Jõusaali uudised

Karmen Kaljula naaseb MM-ilt pronksmedaliga.

Spartalased saavutasid jõutõstmise MM-il kolm medalit

11:32 21. november 2022

Taanis toimunud MM-võistlustel jõutõstmises said spartalased kokku kolm medalit - lisaks Gerlyn Mäepea jõutõmbe hõbedale sai Margus Silbaum jõutõmbes kaela samuti hõbeda ning Karmen Kaljula lamades surumises pronksi.

14.-19. novembrini Taanis toimuvalt MMilt naaseb Silbaum jõutõmbe hõbemedaliga, mille andis tulemus 330 kilo. „Seekord kogusumma arvestus ei õnnestunud. Olin võistluskaalult oluliselt kergem ning ümbermõõtudelt väiksem, kui ennustada oskasin. Selle nahka läks ka kükk, mille osas olid kõige suuremad ootused. Viimases kükitrennis kükkisin 390 kilo nagu harjavart,“ ütles ta muheldes.

Oma 34. tiitlivõistluselt (maailma- ja Euroopa meistrivõistlused) on Silbaum toonud Eestile kokku 31 medalit, sealhulgas EM-kulla 2017. aastal.

Karmen Kaljula sõnul oli maailmameistrivõistlustel tase kõrgem kui Euroopa meistrivõistlustel. Kuigi eurooplaste seas on maailma tipptegijaid, siis võrdväärsed vastased tulevad nii Aasiast kui ka Ameerikast. Hea meel on tõdeda, et olin suutnud oma taset EMi järel tõsta. Nii sain võimaluse sekkuda MMil kõrgemasse mängu. Tänavu tuli mõlemal tiitlivõistlusel kokkuvõttes neljas koht. Nüüd jagub motivatsiooni järgmisel aastal edasi püüelda,“ ütleb 28aastane naine naerdes.

Kevadel naasis Kaljula Euroopa meistrivõistlustelt kogusumma neljanda kohaga ja lamades surumise kuldmedaliga.

„Sel korral tundsin väga suurt võistlusnärvi. Teadsin, et vorm on hea, kuid see oligi see, mis hirmutas. Pidin alustama suurematest raskustest kui kunagi varem,“ räägib ta eilsest etteastest.

Kaalukategoorias -76 kg osalenud Kaljula alustas võistlust 190kilose kükiga, mis veel kevadeni oli tema isiklik tippmark. Järgnenud katsed 202,5 ja 212,5 kiloga olid juba Eesti rekordid.

Eesti medalisaagile andis lisa 162,5 kiloga teenitud pronksmedal lamades surumises. Nii tõusis tänavusel MMil eestlaste võidetud medalite arv kolmeni! Hõbeda tõid Gerlyn Mäepea lamades surumises ja Margus Silbaum jõutõmbes. Nii Mäepea kui ka Kaljula treenivad Silbaumi käe all.

Oma arengul Kaljula ise veel lähiajal piiri ees ei näe. Käesoleval aastal on ta osalenud viiel võistlusel ning uuendanud Eesti rekordeid 18 korral, neist viis püstitas ta äsjasel MMil.

Loe veel: Gerlyn Mäepea naaseb hõbemedaliga

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.